Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Legisladors demòcrates demanen Biden que expulsi Bolsonaro dels EUA

L’exmandatari del Brasil es va refugiar a Florida dies abans de la investidura de Lula

Diversos legisladors demòcrates han pressionat aquest dilluns el president estatunidenc, Joe Biden, perquè expulsi del país a Jair Bolsonaro, qui es trobaria a Florida, després que els seus partidaris assaltessin diumenge les seus de la Presidència, el Congrés i la Cort Suprema del Brasil.

“Els Estats Units han de deixar d’atorgar refugi Bolsonaro a Florida”, ha apuntat en un missatge publicat en xarxes la popular legisladora demòcrata per Nova York Alexandria Ocasio-Cortez, qui va destacar les similituds del succeït amb l’assalt al Capitoli estatunidenc fa dos anys.

En aquest sentit, s’han manifestat altres legisladors com el congressista per Texas Joaquín Castro: “Bolsonaro no ha de rebre refugi a Florida, on s’ha estat amagant de la rendició de comptes pels seus crims”, ha apuntat també a les xarxes.

Missatges similars van publicar els congressistes demòcrates de Minnesota Ilhan Omar i de Califòrnia Mark Takano: “A Jair Bolsonaro no se li hauria de permetre refugiar-se als Estats Units”, va sentenciar aquest últim.

Enmig de denúncies no provades de frau electoral, Bolsonaro va decidir no ser present en la cerimònia d’investidura de Lula, com mana la tradició, el passat 1 de gener a Brasília, i va volar abans a Florida, sent encara president, en l’avió presidencial.

Bolsonaro (2019-2023) està allotjat presumptament a casa d’un lluitador brasiler d’arts marcials mixtes a Orlando (centre de Florida), una ciutat on compta amb molts seguidors entre la comunitat brasilera, i manté un perfil baix.

Fins al moment, Biden s’ha limitat a condemnar el succeït al Brasil i el diumenge va afirmar que continuarà treballant amb Lula.

“Condemno l’assalt a la democràcia i a la transferència de poder pacífica al Brasil”, ha indicat el mandatari estatunidenc en el seu compte de Twitter en un missatge en el qual ha assegurat que les institucions democràtiques del Brasil tenen el “suport total” dels EUA

Mentrestant, l’expresident dels EUA Donald Trump, qui sempre ha expressat les seves simpaties pel brasiler Jair Bolsonaro i també viu a Florida, guarda un cridaner silenci sobre el succés i, habitualment molt actiu en les xarxes socials, no ha parlat ni escrit fins ara sobre el tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia