Política

Afins als líders d’ERC busquen una entesa en una reunió tensa

Conscients que cal rebaixar tensions perquè d’aquí al congrés del 15 de juny encara queden tres mesos, representants destacats de l’entorn de Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós van establir ahir un marc de diàleg reunint-se en un escenari neutral. La reunió va ser tensa i es va acabar sense acord, però els ponts no es van trencar i continuarà el diàleg.

En la línia del que va manifestar dimecres el conseller d’Innovació, Josep Huguet, el cercle més íntim de Puigcercós està intentant que Carod accepti no tornar a ser candidat en les pròximes eleccions al Parlament, previstes per al 2010. A canvi, Carod podria continuar sent president del partit o optar a un càrrec honorífic. Però el màxim dirigent del partit no té intenció d’acceptar l’acord i vol tornar a ser candidat, i recorda que, si n’hi ha més d’un, es preveu fer primàries. El xoc d’intencions es va posar damunt la taula durant la trobada.

Desfermades les hostilitats entre Carod i Puigcercós, ara els dirigents dels dos sectors intenten que com a mínim s’acabin les crítiques públiques entre els dos màxims responsables, cosa que es considera que dóna ales als sectors crítics. Per part de Carod, Ernest Benach i Rafel Niubò són els exponents d’aquests ponts. Per part de Puigcercós, ho són Xavier Vendrell i Josep Vall. Tots quatre van ser presents a la reunió.

Carod estrena blog
Mentre els entorns negocien, tant Carod com Puigcercós han posat en marxa un instrument que consideren del tot útil de cara a la campanya que preparen per al congrés del juny. Puigcercós ja fa setmanes que disposa d’un blog. Ahir va ser Carod qui va presentar el seu.
En l’article de posada en marxa, el també vicepresident del govern demana un “debat d’idees” i no pas “de càrrecs” i torna a criticar la decisió de Puigcercós de deixar el govern perquè, declara, “no m’agraden les decisions en calent”

Puigcercós controlarà el govern des de Calàbria
Joan Puigcercós es va instal·lar ahir a la seu nacional d’ERC, al carrer Calàbria de Barcelona, després d’haver dimitit com a conseller de Governació. El secretari general del partit va passar les primeres hores del matí ordenant papers i planificant les reunions que pensa mantenir amb els seus col·laboradors per “enfortir” el partit i preparar el congrés dels republicans. Un conclave al qual, malgrat tot l’enrenou, encara no ha anunciat si pensa presentar candidatura a president, a secretari general o a cap de les dues coses.

Però, a més, s’ha fixat l’objectiu d’agafar el paper de Joan Ridao com a guardià dels acords del govern. Ridao, més que Josep-Lluís Carod-Rovira, ha estat qui ha vigilat la lletra petita d’acords com el decret sobre la tercera hora de castellà. Ara que disposarà de més temps que com a conseller de Governació, Puigcercós vol arremangar-se per negociar amb els socis de govern aspectes com el traçat de la MAT o el Quart Cinturó, ara anomenat Ronda del Vallès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.