Política

Pròxim Orient

Dos morts i cinc ferits en un atropellament múltiple a Jerusalem est

Una de les víctimes mortals és un nen de sis anys

Les autoritats qualifiquen l’incident d’“atac terrorista”

Dues persones han mort i cinc més han resultat ferides aquest divendres en un presumpte atropellament intencional a Jerusalem est ocupat, segons han informat fonts oficials israelianes. El presumpte atacant, un individu palestí, també ha mort al lloc per trets de les forces de seguretat.

L’incident, que les autoritats d’Israel qualifiquen d’“atac terrorista”, ha passat a prop de l’assentament jueu de Ramot. Segons la Policia israeliana, un “sospitós” ha envestit un grup de persones en una parada d’autobús.

“Com a conseqüència de l’atropellament, hi ha 2 morts i altres 5 ferits amb diversos graus de lesions”, ha explicat un portaveu policial.

Els serveis d’emergències mèdiques israelianes Maguén David Adom (MDA) han confirmat que una de les víctimes  és un nen de sis anys, que ha mort al lloc de l’atac. L’hospital Shaare Tzedek de Jerusalem ha informat que un home d’uns 20 anys ha mort al centre sanitari malgrat els intents de reanimar-lo.

Un portaveu del Shaare Tzedek ha afegit que un dels ferits és un nen de vuit anys en estat crític.

L’atacant, la identitat del qual encara no ha estat confirmada oficialment, ha estat “neutralitzat” al lloc dels fets. Segons Mitjans locals, el sospitós és Hussein Qaraqe, un palestí de 31 anys i resident de l’est ocupat de Jerusalem.

Les forces de seguretat han reforçat la seva presència a la zona.

El primer ministre israelià, Benjamín Netanyahu, ha ordenat investigar i arrestar familiars i coneguts de l’atacant. A més, ha anunciat que l’habitatge del sospitós serà immediatament demolida, una mesura habitualment utilitzada contra atacants palestins.


Escalada de violència
Des de la Franja de Gaza, tant el moviment islamista Hamas com el grup Gihad Islàmica Palestina (YIP) han celebrat l’atac. “L’heroica operació a Jerusalem és la resposta natural als crims de l’ocupació [israeliana] contra el poble palestí”, assenyala Hamas en un comunicat. El grup recorda que diumenge passat cinc dels seus milicians van morir per trets de l’Exèrcit israelià durant una batuda a la Cisjordània ocupada.

La Gihad Islàmica ha destacat que aquest atac mostra que “el poble palestí continuarà resistint l’ocupació fins a la seva desaparició”.

L’incident d’avui es produeix enmig d’una escalada de violència a la regió que ja ha deixat 52 morts aquest any: 9 del costat israelià i 43 palestins, més d’un al dia de mitjana.

El passat 27 de gener un palestí va matar set persones en una colònia israeliana de Jerusalem est ocupat, en el que va ser l’atemptat més letal contra israelians en més d’una dècada.

Igual que l’atropellament d’avui, aquell atac va arribar poc després d’una sagnant batuda israeliana a la Cisjordània ocupada, en la qual van morir 10 palestins, inclosos milicians i civils.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona