Política

Detenen el líder del moviment republicà abans de la coronació de Carles III

Graham Smith estava preparant les pancartes per iniciar una protesta contra la monarquia a Trafalgar Square

El principal líder del moviment antimonàrquic Republic, Graham Smith , i altres membres de l’organització d’una protesta a favor de la república i contra la coronació de Carles III han estat arrestats aquest dissabte per la policia abans de l’inici de l’acte a l’abadia de Westminster, segons ha informat l’organització a través de les xarxes socials.

Smith havia estat recollint pancartes per als manifestants a la plaça Trafalgar quan ha estat arrestat per la policia, segons explica el diari The Guardian, amb una clara intenció de reprimir la concentració.

El moviment Republic defensa abolir la monarquia i reemplaçar el monarca per un cap d’Estat electe. Aquest dissabte tenia previst celebrar una protesta sota el lema NotMyKing (no és el meu rei) a Trafalgar Square.

Ken Ritchie, fundador i secretari de Labour for a Republic (Laboristes per a la República), que és el moviment dins del Partit Laborista que intenta influir en els diputats d’aquesta formació per abolir la monarquia, explica en un article a El Punt Avui d’aquest dissabte que, des de la mort de la reina, “cada vegada hi ha un grup més gran de gent que pensa que estem al segle XXI i que la idea de tenir un rei pertany al feudalisme i no hauria de continuar”. Des de l’arribada de Carles III, cada cop hi ha més protestes en contra seva. És el rei més impopular dels últims setanta anys al Regne Unit, amb només el 20% de suport de la població, al darrere de Guillem i Caterina i tots els seus nets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia