Política

Amèrica del Nord

Continua la cerca del submarí que feia una immersió al Titànic

A bord hi ha un empresari pakistanès, Shahzada Dawood, i el seu fill i també hi hauria els exploradors Hamish Harding i Paul-Henry Nargeole

El submergible tindria oxigen fins almenys dijous

Els guardacostes d’Estats Units d’Amèrica (EUA) i el Canadà continuen aquest dimarts la cerca a contrarellotge del submarí turístic que va desaparèixer diumenge a l’Atlàntic nord quan feia una immersió per veure les restes del Titànic amb cinc persones a bord.

Dos dels cinc ocupants del submarí són l’empresari pakistanès Shahzada Dawood, vicepresident d’Engro Corporation, i el seu fill, Suleman, segons ha confirmat aquest dimarts l’ empresa . Dawood, que viu al Regne Unit, patrocina l’Institut SETI, que té la missió d’explorar i entendre l’origen de l’univers.

També es podrien trobar entre els desaparegut l’explorador britànic Hamish Harding i el seu col·lega francès Paul-Henry Nargeolet, així com el conseller delegat d’ Ocean Gate Expeditions –la companyia que opera el submergible–, Stockton Rush. Harding és president de la companyia aèria Action Aviation i és conegut per haver viatjat a l’espai. Ell mateix va comentar dissabte a les xarxes socials que a la missió hi havia també Nargeolet.

El contacte amb el Titan es va perdre tres quarts d’hora després de l’inici de la immersió.

El comandant del primer districte de la Guàrdia Costanera dels EUA, John Mauger, va confirmar en una roda de premsa dilluns al vespre que al submarí hi viatjaven cinc persones en total, un pilot o comandant de la missió i quatre especialistes.

Mauger va detallar que, d’acord amb la informació de la companyia que opera el submergible, aquest té una autonomia d’emergència de 96 hores, de les quals en quedaven unes 70 hores en el moment de la roda de premsa, cap a la mitjanit hora catalana. És a dir, que la nau tindria oxigen i aliments almenys fins dijous al vespre hora catalana.

En l’operatiu, que transcorre a unes 900 milles (uns 1.600 km) a l’est del Cap Cod, ja hi participaven ahir al vespre un vaixell de la Guàrdia Costanera dels EUA i dos avions C-130 Hercules, així com també un altre C-130 i un P-8 Poseidon del Canadà, capaç de detectar objectes submarins.

El portaveu dels guardacostes ha destacat la dificultat de l’operatiu perquè transcorre sobre una àmplia superfície en una zona molt remota i perquè també es desenvolupa en profunditat, ja que a la zona assoleix fins a 4.000 metres. “És un repte realitzar una cerca en una àrea tan remota, però estem desplegant tots els recursos disponibles per localitzar el submarí i rescatar les persones a bord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona