Política

Albiach troba “passat i caduc” el model autonòmic

En una conferència de Barcelona Tribuna defensa un federalisme asimètric amb més competències

La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem (ECP), Jéssica Albiach, ha apostat aquest dimarts per un estat espanyol federal davant del model autonòmic actual, que considera “passat i caduc”, segons ha informat l’ACN. En una conferència de Barcelona Tribuna organitzada per la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, ha defensat un estat plurinacional “format per diferents nacions que decideixen lliurement formar part d’aquesta Espanya” i amb més competències per als estats federats. “Volem que la nostra llengua estigui blindada, la gestió dels ports i aeroports i que Catalunya estigui reconeguda com a nació. I estem convençuts que això ho acabarem veient en una votació al congrés”, ha augurat.

La líder dels comuns s’ha referit també a les eleccions espanyoles d’aquest diumenge i ha alertat que un hipotètic govern de PP i Vox no portarà “prosperitat” ni “llibertat”, sinó “més crispació”. En aquest sentit, ha assenyalat que a les autonomies on estan governant estan actuant “en contra de tot allò que els sona o els recorda Catalunya”. “Tinguem clar que un govern del PP i de Vox és un govern en contra de Catalunya”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]