Política

política

Puigdemont fixarà dimarts les condicions per a la investidura

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, explicarà dimarts des de Brussel·les quines són les condicions de Junts de cara a les converses per a una hipotètica investidura espanyola de Pedro Sánchez. En un missatge a través de les xarxes, Puigdemont va negar ahir que, per ara, hi hagi “cap negociació en marxa amb ningú”, i no s’ha presentat “cap projecte d’amnistia a cap partit polític”, va afirmar, tot i que sí que va reconèixer “converses amb diferents actors polítics”, cosa que considera “lògica”. “Massa temps s’ha volgut fer servir el concepte «diàleg» com a sinònim del de «negociació», quan són dos conceptes sensiblement diferents. El diàleg és previ a tota negociació”, puntualitzava l’expresident de la Generalitat. Per aclarir la posició del partit i que es pugui tenir “informació directa sobre quin és el marc que Junts proposarà a tothom que s’interessi per obrir negociacions”, l’eurodiputat en parlarà el pròxim dimarts 5 de setembre a les onze del matí en la conferència inaugural de la jornada interparlamentària del partit que tindrà lloc a Brussel·les amb la presència de diputats i senadors.

El missatge de Puigdemont arribava el mateix dia que l’executiva de JxCat es va reunir a porta tancada i amb molt hermetisme a Altafulla per abordar les negociacions sobre la investidura i l’inici del curs polític. En la trobada, a més de validar que sigui l’expresident qui exposi les directrius per a la negociació amb el PSOE, es va proposar la constitució d’un secretariat permanent que assumeixi per delegació algunes de les funcions de l’executiva nacional i que actuï com a òrgan permanent de direcció i govern de la formació. Els membres de la cúpula que integraran aquesta permanent més restringida són la presidenta, Laura Borràs; el secretari general, Jordi Turull; els vicepresidents, Anna Erra, Josep Rius i Aurora Madaula; el secretari d’organització, David Torrents; la secretària de finances, Teresa Pallarès; l’adjunt al secretari general, David Saldoni, i els representants de les cambres parlamentàries.

Vilagrà vol coordinació

Mentrestant, la consellera de la Presidència, la republicana Laura Vilagrà, va demanar ahir més coordinació als partits independentistes de cara a la investidura perquè així, segons ella, és com es podran aconseguir “objectius més ambiciosos” per al país. Per la seva banda, la líder dels comuns va afirmar que l’amnistia és “imprescindible i necessària” i va apel·lar a la “intel·ligència política” de Junts. En una entrevista a l’ACN, els recordava que tenen “la possibilitat de ser una força determinant” en la legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]