Política

regne unit

La justícia britànica rebutja la demanda per presumpte assetjament a Corinna Larsen per part del rei emèrit

La jutgessa argumenta que l’Alt Tribunal d’Anglaterra i Gal·les no té jurisdicció per tractar el cas

La decisió pot ser recorreguda davant del seu Tribunal d’Apel·lacions

L’examant del monarca afirma que aquest ha “desplegat tot el seu arsenal” per destruir-la

Nou capítol judicial en la història recent de la monarquia espanyola. En aquest cas, la justícia britànica ha rebutjat la demanda interposada per Corinna Larsen, contra el rei emèrit, Joan Carles de Borbó, per un presumpte assetjament a la que va ser la seva amant. En una sentència feta pública aquest divendres i recollida per l’ACN, la jutgessa anglesa Rowena Colins Rice accepta els arguments de l’antic monarca espanyol i assegura que l’Alt Tribunal d’Anglaterra i Gal·les “no té jurisdicció” per tractar el cas.

Corinna Larsen reclamava una compensació econòmica d’uns 146 milions d’euros pel presumpte assetjament patit entre el 2012 i el 2020 i argüeix que aquestes suposades actuacions li van provocar una forta ansietat.

La justícia britànica ja havia deixat fora del cas tot el que passés abans del 18 de juny del 2014, data de l’abdicació de Joan Carles I, perquè li va reconèixer la immunitat mentre exercia com a monarca. Ara, però, la justícia ha rebutjat considerar tota la demanda.

Segons la jutgessa, les al·legacions s’haurien d’haver denunciat al país de domicili de l’acusat, en aquest cas, l’Estat espanyol. A més, la magistrada considera que l’examant del rei emèrit no ha aportat arguments raonables per considerar una “excepció” a aquesta norma i no veu demostrat que el presumpte assetjament passés en algun moment a Anglaterra.

Tanmateix, tal com informa Efe, el dictamen pot ser recorregut davant del Tribunal d’Apel·lacions. Això augura encara més episodis de la polèmica entre el rei emèrit i la seva examant, ja que caldrà esperar per veure si el cas va judici a les corts britàniques o queda definitivament desestimat.

En conèixer la decisió del tribunal britànic, Corinna Larsen ha expressat la seva “profunda decepció” pel rebuig de la seva demanda. En un comunicat remès a Efe, l’empresària danesa lamenta que “les víctimes d’assetjament sovint han de lluitar per trobar justícia” dins del sistema legal, i conclou que el rei emèrit “ha desplegat tot el seu arsenal” per destruir-la.

Ben diferent ha estat la reacció de Joan Carles de Borbó. El rei emèrit s’ha declarat “molt satisfet” per la decisió del tribunal britànic i considera que “s’ha fet justícia”.

El bufet que ha portat el la defensa de l’exmonarca, Velitor Law, ha informat en un comunicat d’aquestes declaracions. En la mateixa nota, els advocats de Joan Carles I afegeixen que aquest “sempre ha considerat que la demanda no tenia substància ni mèrit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]