Política

Aragonès defensarà dijous l’amnistia al Senat

Assistirà a la Comissió de Presidents Autonòmics convocada pel PP per no deixar “cap espai buit” on es parli de Catalunya

Urkullu i els barons socialistes ja hi han declinat l’assistència

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assistirà dijous a la Comissió de Presidents Autonòmics que s’ha convocat al Senat a defensar l’amnistia i l’autodeterminació per a Catalunya, en el marc del debat que hi ha impulsat el PP. “El govern mai deixarà un espai buit on pugui defensar els consensos de la societat catalana per a la resolució del conflicte polític”, ha justificat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en fer l’anunci aquest migdia després del Consell Executiu. Només els presidents autonòmics del PP està previst que assisteixin al debat, ja que el lehendakari Íñigo Urkullu i els socialistes ja han dit que no hi aniran.

Després que els populars ja hagin avançat que la seva intenció és focalitzar la sessió en l’amnistia, Plaja defensa que “si es parla d’amnistia es parla de Catalunya, i si s’ha de parlar de Catalunya, el president de Catalunya hi ha de ser i explicar el seu posicionament”. “No deixarem en mans del PP i els seus presidents autonòmics un debat sobre l’amnistia quan ells han estat, són i seran els principals promotors polítics de la repressió”, ha reivindicat. “És com posar el llop a cuidar les ovelles”, ha exemplificat. Plaja ha evitat interpretar les raons de les absències dels barons socialistes, precisament en plena negociació per a la investidura de Pedro Sánchez, que té en l’amnistia una de les peces angulars. Plaja ha valorat que l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero hi declarés ahir el seu suport, perquè “sempre és bo que veus de l’Estat s’hi posicionin a favor”. En espera de conèixer-se els detalls del format de la comissió, se sap que tots els presidents disposaran de tot just uns minuts per defensar els seus arguments, i que Aragonès serà probablement el primer a parlar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.