Política

Illa veu l’amnistia com un “pas coherent”

Alerta, però, que “el que és divisiu és persistir en referèndums”

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, considera que l’amnistia és “un pas coherent” però alerta que “persistir en referèndums” és “divisiu”. En una entrevista a ‘El Periódico’ publicada aquest diumenge, el líder socialista assenyala l’amnistia com un senyal “de la fortalesa i solidesa de la democràcia espanyola” i assegura que “no trenca Espanya, ni Catalunya ni res”. Amb tot, segueix informant l’ACN, insisteix que els socialistes s’oposen a qualsevol referèndum. “Tot el que incideixi en la divisió i la ruptura de la societat catalana o espanyola no ho considerem oportú, no hi donarem suport”, defensa. Illa es mostra convençut que hi haurà pressupostos a Espanya i diu que “l’única condició” per negociar els catalans és que es compleixi el pactat el 2023.

El cap de files del PSC rebutja posar noms als possibles ministres del seu partit al govern de Pedro Sánchez, i diu que tot el que faran serà “servir”. Preguntat pel futur polític de Carles Puigdemont i un eventual retorn a Catalunya que li permetés competir a les eleccions, Illa diu que “mai” ha volgut que el seu equip guanyi “a base que els altres equips no puguin alinear a qui considerin millor, sempre que compleixin el reglament”.

Carrega contra el PP

A l’entrevista, Illa carrega contra el paper del PP en les últimes jornades, i avisa al seu líder, Alberto Nuñez Feijóo, que “el llenguatge en política és molt important”. També lamenta les paraules de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, que considera que a l’insultar Sánchez va mostrar la seva “talla personal, moral i política”.

“En tota democràcia és molt important el govern, però també l’oposició, i que es mantinguin oberts els canals de diàleg i la capacitat de pacte”, assenyala Illa, que creu que els populars haurien de “posar l’interès general per sobre del particular”.

Segons Illa, a Feijóo li resta “molta credibilitat” fer un missatge de defensa de la Constitució mentre bloqueja la renovació del Consell General del Poder Judicial.

El líder del PSC també nega tenir “por” al debat que es farà aquesta propera setmana al Parlament Europeu sobre l’amnistia, tot i que creu que el fòrum per parlar-ne és el Congrés. “L’amnistia no és una figura desconeguda en l’àmbit jurídic europeu”, constata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries