Política

CiU proposa unitat en defensa de la immersió lingüística davant "l'atac frontal" del PP

Resposta a la campanya preelectoral del PP per imposar més hores de castellà a l'escola

Convergència i Unió (CiU) ha plantejat aquest dimecres un front "de defensa, d'unitat" al PSC, ERC i ICV-EUiA davant de "l'atac frontal" del PP al procés d'immersió lingüística. La federació nacionalista ha presentat una proposta de resolució al Parlament en defensa del sistema d'immersió lingüística, un sistema que ha donat "bons resultats", amb l'objectiu de rebre el suport dels socis del govern. La iniciativa respon a la campanya del PP que reclama més presència del castellà al sistema educatiu català.

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha lamentat que el PP hagi "decidit fer bandera i un argument electoral" amb la immersió lingüística, després que hagi presentat un vídeo criticant aquest sistema i que l'expresident espanyol, José María Aznar, l'hagi criticat en una recent visita a Catalunya. Davant d'això, Pujol ha lamentat que el Govern "no s'ha pronunciat amb contundència ni ha buscat la unitat d'acció que permetria fer una defensa aferrissada" de la immersió.

Per això, la federació nacionalista ha presentat una proposta de resolució perquè el Parlament manifesti "el seu suport al model educatiu vigent a Catalunya d'ençà de la recuperació de l'autogovern català", ja que "ha contribuït a la cohesió social i a la formació dels alumnes en un marc de qualitat de l'ensenyament i igualtat d'oportunitats".

A més, el text recorda que l'Estatut "estableix el dret de tots els catalans a rebre l'ensenyament en català, com a llengua vehicular, a assolir el coneixement suficient oral i escrit en català i castellà i a no ésser separats en centres ni en grups classe diferents per raó de llur llengua habitual".

Pujol ha demanat als socis del govern que s'uneixin a aquesta proposta de resolució, que inclou una exposició de motius que inclou la defensa de la immersió lingüística, un sistema que, segons Pujol, "ha donat bons resultats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona