Política

Feijóo defineix el verificador de Junts i PSOE com a “ciutadà del Salvador expert en guerrilles”

El president del PP reitera que la mediació és un “despropòsit” i “una humiliació insuportable”

Ayuso i Martínez-Almeida carreguen contra l’origen del mediador internacional: “No necessitem que un salvadorenc vingui a dir-nos què hem de fer”

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha tornat a acusar aquest dissabte Pedro Sánchez de perpetrar una “humiliació insuportable” amb la reunió a Suïssa amb verificador internacional entre PSOE i Junts. El popular ha criticat la figura i la procedència del diplomàtic Francisco Galindo Vélez, a qui ha definit com “un ciutadà del Salvador expert en guerrilles”, i ha censurat que pugui “dir com ha de relacionar-se Espanya amb una de les seves comunitats”, segons informa l’ACN. Feijóo ha assegurat que mantindran les mobilitzacions contra el govern, sense qüestionar-ne la “legitimitat”.

El dirigent dels populars ha fet aquestes declaracions durant un acte en defensa de la Constitució que el PP ha organitzat a Madrid, en què hi han participat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso i l’alcalde madrileny José Luis Martínez-Almeida.

De fet, tant Ayuso com Almeida també han criticat la reunió i el verificador. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha considerat sobre el pacte entre Junts i el PSOE que és “una vergonya” que l’Estat espanyol “hagi d’estar controlat per un comissari polític paralegal a l’altura de les FARC”. “Ens deixa com si fóssim dos Estats”, ha afirmat.

Per la seva banda, Almeida ha considerat que “no necessitem que un salvadorenc vingui a dir-nos què hem de fer amb el nostre futur”, ha assegurat en referència a Galindo Vélez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia