Política

guerra a gaza

HRW denúncia que Israel utilitza la fam i la set dels civils com arma de guerra

Les autoritats de la Franja eleven la xifra de víctimes mortals a l’enclavament palestí des de l’inici de l’ofensiva israeliana a més de 19.400

L’organització Human Rights Watch (HRW) ha denunciat aquest dilluns que Israel utilitza la fam i la set com a arma de guerra en la seva campanya militar a la Franja de Gaza. “Les forces israelianes estan bloquejant deliberadament el subministrament d’aigua, aliments i combustible, alhora que impedeixen intencionadament l’assistència humanitària, han arrasat aparentment zones agrícoles i priven a la població civil de subministraments indispensables per a la seva supervivència”, indica HRW en un comunicat recollit per l’agència Efe. “Els líders mundials haurien de pronunciar-se contra aquest abominable crim de guerra, que té efectes devastadors en la població de Gaza”, afegeix la nota.

Precisament, el Consell de Seguretat de l’ONU ha de tornar a debatre aquest dilluns sobre la guerra a Gaza i probablement votar una resolució presentada pels Emirats Àrabs per facilitar l’entrada d’ajuda humanitària en el territori palestí.

Els Estats Units, per la seva banda, han tornat a deixar clar aquest dilluns el seu suport incondicional a Israel. Així li ha comunicat el secretari de Defensa nord-americà, Lloyd Austin, al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, durant la reunió que han celebrat a Tel-Aviv. Les forces israelianes no afluixen i els seus atacs han llevat la vida aquest dilluns a almenys 150 persones més. Les autoritats de la Franja han elevat a més de 19.400 les víctimes mortals per la campanya militar d’Israel a l’enclavament palestí iniciada en resposta als atacs de Hamàs a territori israelià el 7 d’octubre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona