Política

Política

Junts insta Collboni a renovar la senyera del castell de Montjuïc

La senyera del castell de Montjuïc s’esfilagarsa. Junts per Catalunya ha registrat aquest dimarts al matí un prec dirigit a l’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, perquè sigui restituïda. “Cal que els símbols nacionals de la capital del país tinguin la consideració que es mereixen”, ha escrit a la xarxa social X el portaveu del grup municipal de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis.

Junts constata que l’estat actual de la senyera que hi oneja és “lamentable” i insta l’alcalde a preservar i dignificar la simbologia del castell com a monument nacional.

El president Lluís Companys va erigir la bandera el 23 d’agost de 1936 com a símbol de desmilitarització del castell. Durant el mandat de Xavier Trias, l’any 2011, la senyera, de cinc per vuit metres, es va restituir en un pal de 15 metres d’altura.

“El 2011 l’Ajuntament de Barcelona va tornar a posar al castell de Montjuïc la bandera catalana que hi havia instal·lat el 1936 el president Companys. Avui la bandera fa pena i vergonya, perquè està esparracada”, lamenta un usuari de X citat per Martí Galbis.

El viacrucis de la bandera va continuar el 24 de juny de 2022, quan va ser sostreta, tal com va revelar aquest diari , i no es va tornar a posar fins a l’octubre, després de diverses veus que ho reclamessin, entre les quals, la de la Comissió de la Dignitat. El govern municipal, aleshores encapçalat per Ada Colau, va justificar el retard en el restabliment de la bandera per unes obres d’impermeabilització a la zona que impedien l’accés “amb l’equip necessari” al lloc on s’hauria de treballar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]