Política

guerra a gaza

L’exèrcit israelià es retira de l’hospital Al-Shifa deixant enrere un rastre de destrucció

Les tropes han sortit del complex mèdic més gran de la ciutat de Gaza després d’una operació militar de dues setmanes

Les forces d’Israel bombardegen un altre centre sanitari a la Franja i ataquen simultàniament una dotzena d’objectius de Hezbol·là al sud del Líban

Les forces d’Israel s’han retirat aquesta matinada de l’hospital Al-Shifa de la ciutat de Gaza després d’una operació militar de dues setmanes, segons han confirmat aquest dilluns fonts oficials israelianes i palestines. L’exèrcit israelià ha deixat enrere un paisatge desolador d’edificis destruïts i cadàvers estesos al terra del centre mèdic, denuncien les autoritats de l’enclavament palestí.

Segons la versió israeliana, les dues setmanes “d’operacions de precisió” a l’hospital, s’han eliminat dos-cents milicians i s’han detingut 500 membres de Hamàs o la Jihad Islàmica després d’interrogar uns 800 sospitosos, a més de comissar una gran quantitat d’armes i munició.

Les imatges i els vídeos difosos per les autoritats palestines d’Al-Shifa després de la retirada de l’exèrcit israelià, mostren un complex mèdic totalment destruït, convertit en un mar de runa. “Els que ens ha passat és indescriptible”, diu una infermera a la cadena Al Jazeera. “Ja no hi ha un hospital”, ha afegit. Una informació de l’agència palestina de notícies Wafa, que cita fonts mèdiques, parla de centenars de cadàvers estesos al terra del complex mèdic.

Les autoritats sanitàries de la Franja de Gaza, en mans de Hamàs, han fet una crida a les organitzacions internacionals a investigar l’assalt a l’hospital Al-Shifa i a protegir les resta d’instal·lacions sanitàries. I és que l’exèrcit israelià s’ha retirat d’Al-Shifa, però manté en el seu punt de mira els hospitals de la Franja. Les autoritats de l’enclavament palestí han informat que l’aviació israeliana havia bombardejat aquest diumenge el pati de l’hospital Màrtirs d’Al-Aqsa a la ciutat de Deir al Balah, el més important centre sanitari de l’àrea central de la Franja, segant la vida a diverses persones.

Més de 32.800 morts

Les autoritats sanitàries de l’enclavament palestí, en mans de Hamàs, han elevat aquest dilluns a més de 32.800 les víctimes mortals pels atacs israelians des de l’inici de la campanya militar, el 7 d’octubre passat, en resposta a un atac de la milícia palestina al sud d’Israel que va deixar 1.200 morts i unes 240 persones van ser segrestades, de les quals 134 continuen captives a la Franja.

Negociacions bloquejades i protestes contra Netanyahu

Amb les negociacions a Qatar sobre un alto el foc bloquejades, Israel ha intensificat aquesta última setmana la campanya militar a l’enclavament palestí. Alhora, la pressió interna perquè el govern israelià arribi a un acord per aconseguir l’alliberament de tots els ostatges que continuen retinguts a la Franja en mans de Hamàs des del 7 d’octubre passat, és cada vegada més forta. Per segon dia consecutiu, milers d’israelians van sortir ahir als carrers per reclamar l’alliberament dels captius i la destitució de Netanyahu, al qual consideren un obstacle per assolir un acord que porti els ostatges a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]