Política

Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

L’activista independentista sabadellenc Joan Pujol i Batalla, va morir divendres, a l’edat de 67 anys, a causa d’una aturada cardíaca.

Era una figura molt popular a Sabadell i sobretot dins l’esquerra independentista. Va ser militant del Moviment en Defensa de la Terra (MDT) i va jugar un paper important en la resposta a la repressió del 1992 contra l’independentisme. A mitjans dels anys noranta va impulsar la Candidatura Alternativa Independent i Ciutadana (CAIC), amb qui es va presentar a les eleccions municipals de 1995. Més endavant, com a membre de la CUP, va participar en la creació de l’Entesa (1999), essent-ne també coordinador. Després del referèndum del primer d’octubre, va ser un dels artífexs del Consell Local de la República de Sabadell.

Al llarg del cap de setmana entitats i associacions del municipi han mostrat el seu condol i han volgut recordar la seva generositat i el seu compromís amb el teixit associatiu. A més a més, la CUP va arrancar el seu acte de campanya de diumenge amb un sentit homenatge cap a la seva figura.

La cerimònia de comiat tindrà lloc avui, a 2/4 de 6 de la tarda, al tanatori de Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]