Política

Política

Quatre mesos per renovar la senyera esparracada del castell de Montjuïc

Gairebé quatre mesos després del prec de Trias per Barcelona perquè l’Ajuntament renovés l’esparracada bandera catalana del castell de Montjuïc, el govern municipal va substituir finalment la senyera el 3 de maig passat “atès que no es trobava en condicions òptimes”. L’executiu socialista va respondre tot just la setmana passada al regidor de Junts per Catalunya Jordi Martí Galbis que l’emblema es canvia “unes tres o quatre vegades per any, amb una periodicitat que va en funció del seu estat de conservació”.

Martí Galbis va denunciar al gener l’estat “lamentable” de la senyera i instava l’alcalde, Jaume Collboni, a preservar i dignificar la simbologia del castell com a monument nacional. “Cal que els símbols nacionals de la capital del país tinguin la consideració que es mereixen”, deia el regidor.

La bandera la va erigir el president Lluís Companys el 23 d’agost de 1936 com a símbol de desmilitarització del castell. Durant el mandat de Xavier Trias, l’any 2011, es va restituir en un pal de 15 metres d’altura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.