Política

Brussel·les parla de Catalunya

Política

Els titulars han estat molt semblants: Els catalans es manifesten per la independència  i Catalans que es manifesten a Brussel·les. D'aquesta manera han encapçalat les seves informacions, respectivament, els diaris La Libre Belgique i Le Soir, els dos principals referents informatius de la premsa escrita francòfona a Bèlgica.

La Libre Belgique destaca que "la finalitat d'aquesta manifestació és atraure l'atenció sobre la situació de Catalunya i incloure dins l'agenda internacional la qüestió del dret del poble català a l'autodeterminació". Aquest diari, a més, informa del fet que el Vlaamse Beweging (Moviment Flamenc) ha donat suport a la iniciativa. En aquest sentit, cita les declaracions d'Eric Defoort, president del partit flamenc, "som aquí per donar suport als catalans i a tots els territoris que lluiten per tenir el seu propi Estat".

Per la seva banda, Le Soir inclou, també, fragments del discurs dels organitzadors de la manifestació. "Som en un carreró sense sortida després que les reformes institucionals recents han estat arraconades. Reformes que ara són en mans del Tribunal Constitucional espanyol, que vol anar encara més lluny en aquest arraconament".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona