Política

Les FARC alliberen l'exdiputat Sigifredo López

L'exdiputat colombià Sigifredo López ha sigut alliberat avui per les FARC i lliurat a la missió humanitària, que l'ha traslladat a la ciutat de Cali, segons ha confirmat el portaveu del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), Yves Heller.

"El CIRC expressa la seva profunda satisfacció pel retorn a casa dels doctors Sigifredo López i Alan Jara, i de quatre membres més de la força pública", ha dit Heller. Així, el portaveu feia referència als altres cinc ostatges que les FARC han lliurat a la missió humanitària des de diumenge passat.

Alan Jara va ser alliberat dimarts després de més de vuit anys de captivitat, mentre que tres policies i un militar, segrestats el 2007 van recuperar la llibertat diumenge passat.

La Creu Roja ha ofert "els seus bons serveis perquè els colombians que es troben privats de la llibertat per motius relacionats amb el conflicte armat puguin estar reunits amb les seves famílies", segons paraules de Heller.

El govern de Brasil ha facilitat els dos helicòpters utilitzats per a l'operatiu humanitari, mentre que Colombians per la Pau, una organització d'intel·lectuals encapçalada per la senadora Còrdova, va actuar d'interlocutor amb les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.