Política

Arriben a Colòmbia els quatre alliberats per les FARC

Món

Els últims quatre ostatges alliberats per les FARC, els policies José Lozano Guarnizo, Juan Fernando Galicia Uribe i Alexis Torres Zapata, i el soldat professional de l'exèrcit William Giovanni Domínguez Castro, van arribar a última hora d'ahir a l'aeroport de Villavicencio, concloent així el seu segrest i retrobant-se amb els seus familiars, segons ha informat en la seva edició digital el diari colombià El Tiempo.

Els quatre homes, que van arribar cap a les set del vespre a la terminal aèria, van ser rebuts a la pista amb rams de flors i enmig d'aplaudiments. Els ostatges alliberats van caminar al costat de la senadora Piedad Córdoba i altres membres de la comissió humanitària i van interactuar breument amb alguns familiars i periodistes que els esperaven.

Uns minuts abans de la seva arribada a Villavicencio, els delegats del Comitè Internacional de la Creu Roja es van negar a aterrar directament a la terminal militar per la seva condició d'organisme neutral.

En els dos helicòpters Cougar en què sí que van aterrar els segrestats, disposats per l'exèrcit brasiler per a la missió, hi viatjaven la comissió de Colombians per la Pau i un equip mèdic que va atendre els alliberats.

Aquest alliberament suposa la primera entrega d'un procés que, segons el que està previst, continuarà aquest dilluns amb la posada en llibertat de l'exgovernador de Meta, Alan Jara, i acabarà dimecres amb l'alliberament de l'exdiputat Sigifred López.

D'altra banda i arran de la polèmica per les accions militars portades a terme dins de l'operatiu, el cap del CICR a Colòmbia, Christophe Beney, va demanar no entrar en controvèrsies al voltant de l'alliberament dels segrestats. En una conversa amb una televisió, va demanar a les parts vinculades al procés "calma, prudència i mesura", davant de versions que parlaven de suposats operatius militars a la zona d'alliberament.

Beney va afirmar que l'important ara és que la missió es desenvolupi amb calma i que el procés per a l'alliberament dels civils Alan Jara i Sigifredo López continuï. Sobre els rumors que s'han difòs, ha manifestat que s'han d'analitzar més tard i amb calma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
índia

Modi es proclama guanyador electoral malgrat que no té majoria

barcelona
guerra a gaza

Biden pensa que Netanyahu allarga la crisi per a mantenir el poder

barcelona
política

L’ocupació dels escons al Parlament torna a l’eix esquerra-dreta

barcelona
guerra a europa

Ucraïna augmenta els atacs en Kursk i manté la pressió sobre Belgorod

barcelona
política

La llei de protecció digital als nens tipifica com a delicte els ‘deep fakes’

madrid
guerra a gaza

Ultraortodoxos secunden la proposta de treva per a alliberar ostatges

barcelona
guerra a europa

Kíiv reivindica el seu primer atac amb armes occidentals a territori rus

barcelona
política

L’amnistia deixarà sense efecte uns 100.000 procediments sancionadors a manifestants

barcelona
judicial

Ordenen investigar tortures de la Guàrdia Civil a un CDR

barcelona