Política

Els autors de la querella per la xiulada de Mestalla diuen que s'han sentit "obligats" a presentar-la

Segons el president de la fundació, Santiago Abascal, han actuat per la via penal perquè les queixes institucionals "no van enlloc"

El president de la Fundación para la Defensa de la Nación Española (Denaes), Santiago Abascal, ha explicat que els símbols d'Espanya, com l'himne, va ser ultratjat i la figura del rei, injuriada en la xiulada de la final de la Copa del rei i per això s'han vist "obligats a presentar una querella per la via penal" davant de l'Audiència Nacional.

Abascal ha assegurat a l'AVUI.cat que en el partit que va jugar el Barça contra l'Athlelic de Bilbao "no es va fer un ús sinó un abús" de la llibertat d'expressió. Per això, "calia una resposta de caràcter judicial, ja que la llei empara els símbols nacionals". "No n'hi havia prou amb una queixa institucional, que no van enlloc", ha dit.

Els delictes imputats de la querella són tres: d'ultratge a la nació espanyola, injúries contra el rei i provocació a l'odi contra part de la població per raó del seu origen nacional.

Per Abascal, la xiulada s'havia preparat amb antel·lació per les "associacions secessionistes" Esait i Catalunya Acció –que reivindiquen, respectivament, l'oficialitat de les seleccions esportives basca i catalana–, per això es presenta contra els "instigadors de la protesta". "Seria una bogeria querellar-nos contra les persones que van xiular", ha dit.

Segons Abascal, han presentat la querella ara perquè han passat un mes redactant-la. "La podríem haver lliurat al dia següent, el 14 de maig, però ens hem assessorat jurídicament perquè no volem fer testimoniatge, volem que avanci i prosperi", ha declarat.

Patronat d'honor de la fundació
El patronat d'honor de la Fundació Denaes està format pel filòsof Gustavo Bueno Martínez, el militar Sabino Fernández Campo, l'historiador Fernando García de Cortazar, el mossèn Jaime Larrinaga, l'escriptor Jon Juaristi, la periodista de la COPE Cristina López Schlichting, el sociòleg Amando de Miguel, el jutge Adolfo Prego de Oliver i l'eurodiputat del PP Alejo Vidal Quadras.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona