Política

Reagrupament es constituirà en un congrés al setembre

Carretero crea una direcció provisional per repartir àrees de treball. Serà una associació cultural fins a l'assemblea

Reagrupament, l'organització que lidera l'exmilitant d'Esquerra Joan Carretero, que té intenció de concórrer a les pròximes eleccions, té previst celebrar el congrés per constituir-se a finals de setembre. Fins aleshores mantindrà la fórmula d'associació cultural i no es descarta que durant el curs que ve es constitueixi com a partit. A l'assemblea, oberta a tots els militants, Reagrupament nomenarà una direcció, però mentrestant ha creat un comitè d'acció política per repartir les àrees de treball.

A més de Carretero, formen part de la direcció provisional Emili Valdero, Rut Carandell, Francesc Abad, Albert Pereira, Jaume Fernàndez, Oriol Sallas i Jordi Comas, entre d'altres. La majoria han estat militants d'ERC i alguns encara no s'han donat de baixa. Segons fonts de l'organització, els associats ronden la xifra de 2.000, i un 70% no militen en cap partit.

Assemblearisme
Carretero, que fa un parell o tres d'actes setmanals per donar a conèixer el seu projecte al país -ahir era a Girona-, centra el seu programa en dos eixos essencials, que ja va explicar en una entrevista a l'AVUI el mes passat: la proclamació unilateral de la independència per part del Parlament i la regeneració de la política i els valors republicans. L'objectiu de l'entorn de l'exconseller de Governació és ara l'expansió, d'aquí que es primi la constitució d'assemblees territorials. A nivell intern, es treballa ja en l'elaboració dels estatuts i el programa, que es vol tenir acabat la primavera de l'any que ve. L'organització funcionarà de manera assembleària i busca potenciar l'ús d'internet com a eina de transmissió del missatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona
unió europea

La ministra d’Exteriors alemanya denuncia un ciberatac rus

barcelona
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona