Política

La CUP de Vic relaciona la decisió de l'alcaldia amb la pressió de l'ultradreta

La formació independentista estudia presentar un recurs judicial contra la nova norma d'empadronament

La CUP de Vic ha expressat aquest divendres que la normativa d'empadronament plantejada per l'equip de govern municipal és "una mesura amb un clar rerefons electoralista", i ha anunciat que estudia presentar un recurs judicial contra la decisió.

Segons ha declarat la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Aina Barahona, la mesura és una conseqüència de la pressió de l'extrema dreta local, liderada per Josep Anglada i la seva Plataforma per Catalunya (PxC) –que té quatre regidors al consistori– i del cicle electoral que s'acosta.

La formació independentista, que compta amb dos regidors a Vic, "intueix" que el consistori vigatà farà efectius els canvis necessaris per prohibir l'empadronament d'immigrants mitjançant ordres administratives internes amb la finalitat d'evitar que es voti al ple municipal. De fet, l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, ja ha anunciat que ni tan sols es firmarà un decret d'alcaldia, sinó que el mecanisme s'aplicarà com una simple instrucció interna, de rang normatiu molt baix.

En el mateix comunicat, la portaveu del secretariat nacional de la CUP ha qualificat de "molt greu" que els partits que formen el govern municipal –CiU, PSC i ERC–, "gestionin les problemàtiques socials a través de la retallada de drets".

En aquest sentit, la CUP de Vic considera que la normativa d’empadronament "representa una forma de fer política més pròpia de l’extrema dreta que campa per l’Ajuntament que no pas d’uns partits que s’autoconsideren progressistes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles