Política

política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

Acte central d’ERC al municipi del president, que reclama no tornar la Generalitat ni a Junts ni al PSC

Pere Aragonès es proclama hereu dels llegats de Francesc Macià, Lluís Companys, Josep Irla i Josep Tarradellas al capdavant de la Generalitat. En l’acte central de la campanya del 12-M, i des del seu municipi, Pineda de Mar, el cap de llista d’ERC ha advertit d’una “decadència” d’un govern sense ell ni ningú d’ERC a la presidència. Aragonès ha demanat el vot als seus veïns, i ala resta del país, per continuar el camí de la “Generalitat republicana” que, considera, només ERC pot garantir.

Aclamat pel mig miler de persones del míting d’aquest dissabte -segons ERC-, amb crits de “president” Aragonès i la seva segona a la llista, Laura Vilagrà, han acusat els altres dos grans partits de ser “el candidat de Cs”, ha dit Aragonès en referència a Salvador Illa, i de “fer la papallona”, ha dit Vilagrà en referència a la número dos de Junts, anna Navarro.

El cap de llista republicà ha ofert múltiples referències al seu municipi durant el seu discurs, així com referències a la seva vida maresmenca. De fet, l’acte ha tingut lloc des de la mateixa plaça on Aragonès ha explicat que jugava de petit.

Tot i la familiaritat de l’espai, Aragonès ha insistit amb el “risc” que el 12-M torni a “projectes del passat”, liderats per Junts o el PSC. El president de la Generalitat intenta fer-se un lloc entre els dos partits que lideren les enquestes, aviant que “si ERC no presideix el govern, tornaran “els de les retallades o els que governaran des de la Moncloa”.

El president republicà, Oriol Junqueras, ha rematat l’argumentació d’avui insistint que Illa i Puigdemont “representant molt personalistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]