Política

Chacón arriba a l'Afganistan per felicitar les festes als soldats espanyols

Carme Chacón s'ha reunit a Kabul amb els soldats encarregats de la seguretat de l'aeroport. La visita es produeix una setmana després que el contingent espanyol fos atacat per la insurgència del país, sense que hi hagués víctimes

La ministra de Defensa ha arribat a Kabul. Carme Chacón visita les tropes espanyoles destinades a l'Afganistan acompanyada del cap de l'Estat de la defensa, de l'exèrcit i el de l'aire.

Chacón ha aterrat a quarts de set del matí a l'aeroport de Kabul, on s'ha reunit i ha esmorzat amb els soldats encarregats de la seva seguretat. Davant dels soldats, Chacón ha recordat que les tropes espanyoles desplegades en el marc de la Força Internacional d'Assistència de la Seguretat (ISAF) ja porten 8 anys al país.

La ministra també ha volgut destacar la feina de les tropes i ha manifestat que abans "aquest aeroport exportava el terror al món" mentre que "ara està obert i hi arriben persones que porten esperança".

Després s'ha traslladat a la nova base militar espanyola de Qala-i-nau, per visitar-la i felicitar les festes als soldats.

Es tracta de la quarta visita de la ministra a l'Afganistan. L'ultima vegada va ser l'octubre passat. Aquesta visita s'ha mantingut en secret fins ara i té lloc una setmana després que el contingent espanyol fos atacat per la insurgència del país, sense que hi hagués víctimes, i dies després que un civil afganès morís pels trets que li va causar un militar espanyol.

Actualment, Espanya té desplegats de forma permanent 1.068 militars a l'Afganistan. A més, a començaments d'any, Defensa enviarà 511 militars més per atendre les demandes del govern nord-americà i de l'OTAN, davant la nova estratègia de la comunitat internacional a l'Afganistan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.