Política

Les CUP rebutja presentar-se a les eleccions al Parlament

L’assemblea nacional d’aquesta organització descarta per 9 vots la proposta

No hi haurà una altra formació independentista a les properes eleccions catalanes. Per només nou vots de diferència la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va rebutjar la ponència favorable a concórrer a les properes eleccions al Parlament, defensada pels nuclis de Girona, Manresa, Mataró o Sabadell. L’assemblea nacional celebrada ahir al Teatre Municipal de Girona, amb la presència de més de tres-cents militants i que es va allargar set hores, va escenificar la divisió interna existent a la CUP sobre la idoneïtat de superar l’àmbit municipal, on els independentistes tenen 28 regidors.

L’esmena a la totalitat presentada pels nuclis de Berga, Reus, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú va prosperar amb 161 vots a favor i 152 en contra, tenint en compte que les quatre abstencions que es van registrar es van sumar al vot contrari. Si la primera esmena a la totalitat, elaborada per la CUP de Vic, va ser rebutjada a primera hora de la tarda després d’un empat a 153 vots i set abstencions, els partidaris del no es van imposar en la segona votació gràcies a la força d’alguns dels seus nuclis locals i el suport dels indecisos.

Aquests nuclis van justificar la seva oposició per la poca implantació de la CUP arreu dels Països Catalans, la manca d’un discurs d’abast nacional i les divergències internes de les organitzacions de l’esquerra independentista a l’hora de consensuar un posicionament comú.

L’esmena a la totalitat defensada pels detractors de presentar llistes a la cambra catalana aposta per reforçar la CUP en l’àmbit municipal abans de plantejar-se el salt.
Els partidaris de concórrer als comicis catalans van defensar sense sort la necessitat de superar l’àmbit municipal per la conjuntura política amb una desafecció creixent, per disposar d’un referent nacional i reforçar al mateix temps els nuclis locals. També van mostrar la inquietud que Reagrupament, la formació liderada per l’exconseller Joan Carretero, acapari el descontentament popular.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona