Política

UPiD afirma que ha incorporat persones de C's, del PP, del PSC, del PSUC, d'ICV i de CiU

Ángel Manuel Hernández, coordinador d'UPiD a Catalunya, ha assegurat aquest divendres que el seu partit ha incorporat a Catalunya exmilitants de Ciutadans, del PP, del PSC, de CiU, del PSUC i d'ICV. Hernández ha afegit que "hi ha exregidors i el problema d'alguns és que per poder anar a UPiD han de deixar primer la regidoria que tenen".

El coordinador de Unió Progrés i Democràcia, el partit de Rosa Díez, ha remarcat que l'objectiu és "superar a Ciutadans" i, en la mateixa compareixença, el candidat del partit a les eleccions europees, Francisco Sosa Wagner, s'ha mostrat convençut que aconseguiran aquest repte. "És probable que l'entorn de ciutadans voti UPiD perquè aquest partit s'ha consolidat a nivell nacional [espanyol]", ha declarat Sosa. El candidat ha confessat que confien a aconseguir entre quatre i sis diputats en els comicis europeus i ha afegit que "ja no és possible ni està previst pactar amb Ciutadans per anar junts a aquestes eleccions".

Pel que fa a la la declaració del candidat de Ciutadans a les europees, José Manuel Villegas, que va dir que C's no podria pactar amb Rosa Díez perquè la diputada va governar amb el PNB a Euskadi fa anys, Sosa ha explicat que "això ja ho sabia tothom", de la mateixa manera que tothom sap que "Villegas va estar en governs socialistes".

El portaveu d'UPiD a Catalunya, Juan Peran, ha titllat de "desafortunades" les declaracions de Villegas i ha ressaltat que Ciutadans "va de baixa" electoralment. "El projecte d'UPiD té més recorregut i Ciutadans fa tot el que pot per sortir a la premsa", ha remarcat.

Sobre la reclamació de la presència oficial del català a Europa, Sosa ha confessat que serà difícil incloure'l a les institucions europees i que actualment s'està defensant el contrari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona

Serret visita una de les empreses gironines beneficiaria de més fons europeus

girona
estat espanyol

El CGPJ convoca una reunió davant les crítiques al jutge que investiga Begoña Gómez

barcelona
judicial

L’ANC i els CDR es mobilitzaran el 9J per l’empresonament d’Abel Mora

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

Els neerlandesos voten avui amb l’ultradretà PVV i l’esquerra com a favorits

BARCELONA
política

La llei d’amnistia es publica al Butlletí Oficial de les Corts

barcelona
guerra a gaza

Espanya se suma a la causa de Sud-àfrica contra Israel per genocidi en el TIJ

barcelona