Política

CDC ratifica Ramon Tremosa com a cap de llista a les eleccions europees

Política

El Consell Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha ratificat per unanimitat la decisió que sigui l'economista Ramon Tremosa el candidat de CiU en les properes eleccions al Parlament europeu.

La decisió ha estat adoptada a la reunió del Consell Nacional que la formació nacionalista ha celebrat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Cerdanyola del Vallès, que s'ha hagut de suspendre a mitja sessió a causa del fort temporal de vent i ha obligat a desallotjar el campus de Bellaterra per seguretat.

El secretari general de CDC, Artur Mas, ha assenyalat que Tremosa és una persona "amb una trajectòria de país molt clara, catalanista, i un economista que entén molt bé la situació empresarial i el teixit productiu de Catalunya".

Segons Mas, això és molt important perquè hi hagi una veu autoritzada en temes d'economia, malgrat que Tremosa es reincorpori al projecte de Convergència i Unió (CiU) després d'haver manifestat en diverses ocasions opinions crítiques amb la federació nacionalista.

"En algunes ocasions s'han fet crítiques dient que va marxar, que va dir no a l'Estatut quan CiU deia que sí, però és una virtut, una qualitat, que gent com Tremosa torni a CiU, perquè quants més Tremosa tornin, menys temps es podrà quedar el tripartit", ha explicat Mas.

En aquest sentit, ha afegit que d'aquesta manera "Catalunya es podrà recuperar més ràpidament la situació de descrèdit i desànim en la qual es troba" perquè "quanta més gent s'acosti a la Casa Gran del Catalanisme, abans podrem treure'ns aquesta gran llosa i el país podrà tornar a aixecar el cap".

Mas ha aprofitat per transmetre el condol a les famílies que s'han vist afectades per la caiguda d'una teulada en un equipament esportiu de Sant Boi de Llobregat, que ha causat la mort a quatre menors, i ha expressat la seva esperança que els ferits es recuperin com més aviat millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Rodríguez
Alcalde de Montmeló (PSC)

“És prioritari generar oportunitats d’habitatge”

Montmeló
Núria Badosa
Portaveu de Junts a Bescanó

“La tasca de governar hauria de ser més cooperativa”

Bescanó
Guerra a Gaza

L’Estat espanyol nega el permís per atracar a un vaixell amb armes per Israel

Barcelona
Estats Units

Dur interrogatori de la defensa de Trump al seu exadvocat, Michael Cohen

Barcelona
Guerra a Gaza

Sud-àfrica insta el Tribunal Internacional de Justícia a evitar l’ofensiva a Rafah

Barcelona
Olot

Polèmica en el ple per no deixar intervenir els veïns del Morrot

Olot
Guerra a Gaza

Tensió al govern israelià per la governança de la Franja després dels combats

Barcelona
judicial

Òmnium fa saber a García-Castellón que Oleguer Serra està exiliat a Suïssa

barcelona
Guerra a Gaza

Cinc soldats israelians moren per foc amic al nord de la Franja

Barcelona