Política

De Madre acusa CiU de "devaluar" el Parlament Europeu en apostar per Tremosa

Política

La vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, ha acusat CiU d'"estar devaluant el Parlament Europeu amb la candidatura de Ramon Tremosa" per voler fer de les europees unes eleccions catalanes. "Estan devaluant el que ens juguem el 7 de juny", ha dit.

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, De Madre ha declarat que no diu molt en favor del candidat de CiU "encapçalar una llista amb el precedent d'haver estat en contra de la Constitució Europea". De fet, Tremosa ha manifestat a RAC1 que no l'invalida com a candidat de CiU el fet que rebutgés en el seu moment la Constitució Europea.

La vicepresidenta del PSC ha apuntat que, "una vegada més, el president de CiU, Artur Mas, i la direcció de Convergència han volgut jugar en clau catalana en una qüestió tant important i necessària com és un Parlament Europeu amb pes". "Crec que és un error", ha afegit.

En aquesta línia, De Madre ha insistit en què "Mas i Convergència han convertir una cita electoral en un examen al govern de José Montilla i a la política catalana". "L'estratègia de CiU és veure què li treu a ERC i si provoca problemes dins del govern", ha remarcat. "Mas vol erosionar el govern d'Entesa", ha criticat. En aquest sentit, ha assegurat que "la presentació de Tremosa està feta en aquesta clau". "Vol obrir aquesta via i s'oblida que el què s'està jugant ara és que el Parlament Europeu tingui més pes", ha afegit.

"Europa és molt important i aviat començarà la campanya electoral", ha dit De Madre. En aquest sentit, ha manifestat que s'ha menysvalorat la importància del Parlament Europeu.

D'altra banda, De Madre ha negat que el fet que Obiols estigui al capdavant del projecte de la Causa Comuna l'impedeix ser el candidat dels socialistes catalans a les eleccions europees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La llei d’amnistia es publica al Butlletí Oficial de les Corts

barcelona
guerra a gaza

Espanya se suma a la causa de Sud-àfrica contra Israel per genocidi en el TIJ

barcelona
política

ERC rebutja fer una llista unitària independentista en cas de repetició electoral

barcelona
guerra a gaza

Almenys 27 morts en un atac israelià contra una escola de l’ONU a la Franja

barcelona
guerra a gaza

Dimiteix el jutge que representava Israel en el cas de genocidi davant la Haia

barcelona
80 ANYS DEL 'D-DAY'

Un desembarcament que ressona avui

Caen (Normandia)
Toni Segarra
Cap de l’oposició d’Unitat per Argentona

“Hi ha temes encallats des de fa anys on vull fer de mediador”

Argentona
CRÒNICA

Comiats en la cruïlla republicana

ISRAEL

Violències en una nova marxa d’extremistes jueus en el Dia de Jerusalem

BARCELONA