Política

Tremosa manté que Artur Mas es va "equivocar" pactant l'Estatut rebaixat amb Zapatero

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha considerat aquest dimarts "greu" que dos anys després de l'aprovació de l'Estatut, el document sigui "paper mullat", ja que "no s'estan complint els terminis".

Tremosa va ser un dels signants del manifest Economistes pel No, que rebutjava l'Estatut perquè considerava que quedava "curt nacionalment i econòmicament", sobretot pel que fa al finançament i a la inversió de l'Estat a Catalunya. Avui, en la seva primera roda de premsa com a candidat de CiU a les eleccions europees de juny, ha destacat que "Catalunya va votar sí i ara toca que es compleixi".

Ha explicat que el 2006 va votar "no" al text estatutari perquè va preferir "pecar per excés que per defecte". Ha reconegut que al programa Ágora, de TV3, aquell mateix any havia dit que el president de CiU, Artur Mas, era un polític "preparat" però que, segons la seva opinió, "s'havia equivocat" en la seva posició sobre l'Estatut, idea que ha reconegut que maté tot i haver acceptat l'oferta d'Artur Mas.

La trajectòria sobiranista de Tremosa és un dels punts forts que va motivar la seva designació per a la llista europea, juntament amb el seu perfil economista. Ha destacat que després d'anys dedicats a la vida acadèmica, més "tranquil·la", ara té l'oportunitat de "participar directament" en la política "en una situació del país complicada", per la qual cosa va acceptar el repte.

Tremosa ha destacat que, tot i la crisi econòmica, a Catalunya hi ha oportunitats de negoci, i s'ha marcat com a objectiu "defensar els interessos econòmics de Catalunya" des d'Europa. Com a exemple, ha esmentat la creació d'un tren mediterrani de mercaderies que connecti els ports catalans, valencians i europeus. També s'ha referit a la defensa dels ports i aeroports de Catalunya, els interessos empresarials, el món comercial i agrícola.

En aquest sentit, ha remarcat que la defensa dels interessos de Catalunya es fa "amb la mateixa intensitat a Barcelona, Madrid o Brussel·les". Ha agraït la confiança de Mas, tenint en compte que no és militant de CDC ni UDC, i ha subratllat que mantindrà la seva independència. Per tot això, ha assegurat sentir-se "còmode" amb la formació nacionalista.

En preguntar-li per possibles aliances amb ERC a les europees, ha dit que és "difícil", i ha apostat per un pacte d'aquest tipus a Catalunya. "Posats a fer aliances, les preferiria en altres parlaments", ha afirmat, i ha afegit que "un tripartit" format per CDC, ERC i UDC podria aportar més recursos per a Catalunya i una més eficiència. Tampoc ha descartat copiar el cas de l'Ajuntament de Molins de Rei (Baix Llobregat), format per CiU, ERC i ICV.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona

Serret visita una de les empreses gironines beneficiaria de més fons europeus

girona
estat espanyol

El CGPJ convoca una reunió davant les crítiques al jutge que investiga Begoña Gómez

barcelona