Política

Tura escriu al magistrat de la crema de fotos del rei per renyar-lo per les bromes sobre el català

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha esbroncat avui per carta el jutge de l'Audiència Nacional José Vázquez Honrubia pels seus comentaris "poc respectuosos" sobre l'ús del català i li ha recordat que el dret d'usar aquest idioma en la justícia és "irrenunciable".

En la carta, Tura afirma que els catalans estan ja "una mica cansats" d'haver de recordar que "no parlem català per molestar a ningú" i subratlla que usar el català en la justícia és un dret "irrenunciable" que a més ha de ser "invulnerable".

Tura ha enviat aquesta missiva després que Vázquez Honrubia, durant el judici de dimecres passat en el qual va absoldre els 16 acusats de cremar fotos dels reis, fes dos comentaris sobre l'ús del català que la consellera estima "poc respectuosos".

En concret, el jutge es va referir irònicament a la necessitat que hi hagués un traductor –"ah, clar, vostès necessiten intèrpret", va dir–, i després, quan un dels acusats va parlar en castellà, va etzibar: "clar, és que vostè és bilingüe, això és fantàstic".

Es dóna el cas que Vázquez Honrubia ja va provocar un incident amb l'ús del català a l'Audiència Nacional durant el judici a altres dos acusats per cremar fotos del rei, ja que es va negar a facilitar un intèrpret de català i la vista es va haver de repetir.

Després d'aquell primer incident, el novembre de 2007, Tura ja es va dirigir per carta al president de l'Audiència Nacional, José Carlos Divar, qui li va respondre admetent el dret dels acusats a defensar-se personalment en la llengua materna.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA