Política

L'Audiència Nacional jutja els 16 joves que van cremar fotos del rei a Girona

Política

L'Audiència Nacional jutja aquest dimecres els 16 joves que el setembre de l'any passat van cremar fotografies del rei en suport als dos primers condemnats per aquests fets, Jaume Roure i Enric Stern. El fiscal demana una multa de 3.600 euros per a cadascun, ja que considera que la seva actuació és constitutiva d'un delicte d'injúries i calúmnies a la Corona.

El judici, que havia d'arrencar a les deu, s'ha retardat més d'una hora perquè la policia no deixava entrar a la sala amics i familiars dels encausats que portaven samarretes amb el lema Jo també cremo la corona espanyola. Un cop a dins la sala, el jutge els ha demanat que es giressin la samarreta de tal manera que el lema no quedés a la seva vista. Les persones que portaven la samarreta se l'han girat i s'han col·locat el lema a l'esquena, i el judici ha pogut continuar.

Els encausats han assegurat que han viatjat a Madrid amb "molts ànims" per defensar que van cremar les fotos en solidaritat per un procés que consideren "polític". Segons la portaveu dels setze joves, Núria Brugada, el fet que el jutge dictés sentència per primer cop a Jaume Roure i Enric Stern "sense haver entès res" del que havien declarat és una "prova" que es tracta d'un procés que té sentència des del principi.

"La intenció de l'Estat espanyol és clara; criminalitzar i castigar els moviments de l'esquerra independentista", ha assegurat Brugada, que afirma que els setze joves estan encausats per la seva militància política i no pels fets en si.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona