Política

Els encausats per la crema de fotografies del rei denuncien els Mossos per la utilització de fitxers il·legals

Justícia

Els encausats per la crema de fotografies del rei han denunciat els Mossos d'Esquadra per "la utilització de fitxers il·legals", segons han explicat els propis afectats en un comunicat.

Les 21 persones que van ser encausades originàriament per la crema de fotografies els dies 13 i 22 de setembre del 2007 van ser identificades pels Mossos d’Esquadra, que van enviar un informe sobre les identificacions a l'Audiència Nacional. "Cal dir que ni durant ni després de la concentració cap dels imputats es va identificar davant dels agents, fet pel qual els serveis d’informació dels Mossos van haver de relacionar les persones que constaven a les gravacions amb identitats concretes", expliquen els encausats.

Durant el judici celebrat a l'Audiència Nacional el passat 29 d'octubre, i a partir de la lectura dels atestats i de la declaració dels agents d'informació dels Mossos d'Esquadra va quedar palesa, segons els afectats, l'existència d'aquests fitxers que persegueixen les activitats polítiques.

Aquestes identificacions s’haurien produït gràcies al fet que els denunciats són coneguts popularment "per la seva participació en manifestacions polítiques i socials de la ciutat de Girona”. Però aquesta afirmació genèrica de la policia, segons els afectats, "resulta poc consistent", ja que es tracta de 21 persones amb noms i cognoms i "la conservació de tanta informació requeriria desar els noms, com a mínim, en una base de dades". Aquest fitxer, afegeixen, "que podria contenir informació sobre les afinitats i activitats polítiques dels denunciats, vulnera, per tant, la llei de protecció de dades, que no permet recollir dades amb finalitats de seguiment polític, sinó només aquelles necessàries per prevenir un perill per a la salut pública o per evitar la comissió d’un delicte, circumstància que no és dóna en cap dels casos", segons els afectats denunciants.

Per aquesta raó, des de la Plataforma Jo També Cremo la Corona Espanyola, els encausats han presentat quatre denuncies contra l'existència d'aquests fitxers: al Síndic de Greuges de Catalunya, a l'Agència Catalana de Protecció de Dades, a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i a la fiscalia. La denúncia és contra la unitat d'informació dels Mossos d'Esquadra per un delicte de revelació de secrets i d'utilització irregular d'arxius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA