Política

L'Audiència cita a declarar el jove que va acompanyar Jaume Roura en la crema de fotografies dels Reis

El segon imputat per la crema de fotos del Rei a la Plaça del Vi de Girona és un jove gironí de 19 anys, Enric Stern, estudiant de Física

L'Audiència Nacional ha citat a declarar per aquest divendres el jove que va acompanyar el banyolí Jaume Roura en la crema de fotografies dels Reis a la plaça del Vi de Girona.
Els dos nois van prendre foc a una estructura de cartró on hi havia tres fotografies de Joan Carles I, i una altra on el monarca estava acompanyat de la reina Sofia.

El segon imputat per la crema de fotos del Rei a la Plaça del Vi de Girona és un jove gironí de 19 anys, Enric Stern, estudiant de Física a la Universitat de Barcelona. Stern és militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i està vinculat a Maulets.

L'Audiència Nacional l'ha citat com a imputat per un delicte d'injúries a la corona aquest divendres a les deu del matí al jutjat número 3. Stern ha estat identificat com al jove que va cremar una estructura amb tres fotos del rei Joan Carles I, i un altra on hi sortia el monarca acompanyat de la reina Sofia, el passat dijous duia 13 a la Plaça del Vi de Girona.

Stern i el jove banyolí Jaume Roure van impregnar un pal i van calar foc a les fotografies com a protesta per la visita del Rei a Girona.

D'altra banda, la plataforma Alerta Solidària, que dóna suport als inculpats, ha fet públic aquest migdia que la campanya de suport a Jaume Roura ja ha recollit més de 4.000 adhesions, una gran part de les quals s'han recollit a través del web noalrei.elsud.org.

A més, el comunicat de l'entitat també concreta que ja hi ha hagut 300 autoinculpacions; és a dir, persones que en cas que el procés tiri endavant, manifestaran al jutge que són antimonàrquics i en solidaritat li reclamaran ser processats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.