Política

Unes 90 persones cremen fotos del Rei a Manresa i a Lleida

Unes seixanta persones, segons la Guàrdia Urbana de Manresa (Bages), s'han concentrat avui en aquesta ciutat en solidaritat amb els detinguts els últims dies a Catalunya per cremar fotos del Rei i han cremat així mateix "petites fotografies" del Monarca, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

Les mateixes fonts han assegurat que la concentració s'ha desenvolupat sense incidents i que no s'han practicat detencions.

La Policia Municipal de Manresa ha explicat que la concentració s'ha dut a terme aquest migdia a la plaça Major i que els concentrats s'han dissolt poc després.

Els manifestants portaven pancartes contra la monarquia i han entonat lemes independentistes, i ni els agents de la Guàrdia Urbana que custodiaven el consistori ni els dels Mossos d'Esquadra que s'han desplegat al lloc han hagut d'intervenir.

Cremen fotocòpies del rei a Lleida
Una trentena de persones han cremat fotocòpies amb la cara del rei Joan Carles al finalitzar una protesta celebrada per commemorar els 300 anys d'ocupació de la ciutat de Lleida per part de les tropes borbòniques.

La manifestació, convocada per l'Assemblea de Joves de Lleida (Ajll), ha reunit un centenar de manifestants que han partit de la Biblioteca Pública fins la plaça Sant Francesc on, a cara descoberta, han encès una trentena de fotocòpies amb la cara del rei Joan Carles.

En la marxa no hi hagut presència policial i la protesta ha acabat sense incidents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.