Política

La fiscalia demana que l'encaputxat identificat per haver cremat fotos dels reis a Girona declari davant del jutge

La fiscalia de l'Audiència Nacional demanarà avui la declaració davant del jutge del jove encaputxat que va ser identificat per la conselleria d'Interior de la Generalitat com a presumpte autor de la crema de diverses fotografies dels reis durant una concentració de protesta que es va fer dijous passat a Girona, han informat fonts fiscals.
El ministeri Públic va rebre abans-d'ahir els informes sobre la concentració, elaborats per la conselleria d'Interior, que va sol·licitar divendres passat, perquè entenia que la crema de les fotografies podria constituir un delicte d'injúries greus a la Corona, tipificat amb una pena d'entre sis mesos a dos anys de presó.

La fiscalia, que continua així el procediment acusatori contra un dels dos presumptes autors dels fets, remetrà el cas a un dels sis jutjats centrals d'instrucció de l'Audiència Nacional, al qual serà assignat per l'habitual fórmula del repartiment, segons les mateixes fonts.

En l'escrit que va enviar al departament dirigit per Joan Saura, la fiscalia sol·licitava a la Generalitat la remissió de totes les "evidències" disponibles sobre aquests fets, que van tenir lloc a la plaça del Vi de Girona, per tal d'identificar els seus "executors materials" i exercir les "accions penals que siguin pertinents".

Segons les diligències remeses per la conselleria d'Interior, els Mossos d'Esquadra tenen indicis per identificar un dels dos encaputxats i treballen en el reconeixement del seu acompanyant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA