Política

L'Audiència Nacional jutja avui els primers joves per la crema de fotos dels reis

El jutjat del Penal de l'Audiència Nacional jutjarà avui els dos primers joves que el passat 13 de setembre van cremar fotografies dels reis a Girona, pels que la Fiscalia demana penes d'un any i tres mesos de presó com autors d'un delicte d'injúries greus contra la Corona amb agreujant de disfressa.

Els dos acusats, Jaume Roura Caparellas i Enric Stern Taulats, van reconèixer davant el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 1, Santiago Pérez, l'autoria dels fets però els van justificar amb "un acte comprès en la llibertat d'expressió i amb el que pretenien mostrar el seu rebuig a la monarquia", segons ha explicat el seu advocat, Benet Salellas.

El fiscal Ignacio Gordillo destaca en el seu escrit provisional d'acusació que els joves "anaven amb la cara tapada per no ser identificats" i demana que siguin condemnats perquè la seva actuació va tenir com a únic objectiu "menyscabar i perjudicar el prestigi de la més alta representació de l'estat espanyol".

En solidaritat amb Roura i Stern, mig centenar de persones es van concentrar el 22 de setembre al mateix lloc per cremar imatges dels monarques. Un total de 19 van comparèixer per aquests fets davant el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3, Fernando Grande-Marlaska, i es troben actualment a l'espera de que la Fiscalia presenti una acusació contra ells i sol·liciti l'arxiu de la causa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.