Política

Llibertat amb càrrecs per les 9 persones que van cremar fotografies dels reis

La resolució del jutge es deu a què la Fiscalia encara no ha sol·licitat cap mesura cautelar

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlasaka ha deixat en llibertat amb càrrecs a les nou persones que van ser identificades pels Mossos d'Esquadra com a autors de la crema de fotografies dels reis, que es va fer el 22 de setembre a una manifestació antimonàrquica celebrada a Girona.

La resolució del jutge es deu a què la Fiscalia encara no ha sol·licitat cap mesura cautelar.

El magistrat, que ha pres declaració als nou acusats durant més de dues hores, ha donat dos dies al Ministeri Públic per decidir si presenta el seu escrit d'acusació o demana arxivar la causa, segons han explicat fonts fiscals i l'advocat de la defensa, Sebastià Salellas.

El jutge, però, ha requerit que els nou acusats fixin un domicili per tenir-los localitzats perquè el procediment  obert per aquesta causa continua el seu curs i dona deu dies a la Fiscalia perquè mantengui o no l'acusació contra ells.

Els nou acusats
Després de prestar declaració, els advocats dels joves Sebastià i Benet Salellas han explicat que vuit d'ells han estat imputats per cremar les fotos, mentre que el novè ha estat imputat per induir a l'acció perquè és el que va llegir el manifest.

Set dels acusat han admès haver cremat les fotos dels reis durant la protesta, un vuitè diu que va participar a la concentració però que no va cremar res i l'acusat de promoure la crema d'imatges amb la lectura del manifest reconeix que ho va fer, però nega que la seva finalitat fos provocar els incidents que es van produir.

A més, hi ha un nou identificat, el desè, que declararà el dilluns davant Grande-Marlaska per aquests fets.

Concentració a les portes de l'Audiència
Una cinquantena de joves independentistes s'han concentrat a la Plaça Colón de Madrid, a uns 200 metres de l'Audiència Nacional, per donar suport als nou imputats. Els concentrats han cridat consignes com "la llei d'estrangeria per la monarquia".
A la sortida de l'Audiència Nacional, els joves imputats s'han dirigit a la Plaça Colón on han estat rebuts amb aplaudiments pels seus companys i on s'ha llegit un comunicat en el qual s'ha criticat a la Monarquia com a continuïtat de la dictadura franquista.

A la vorera de davant, una trentena de persones amb banderes preconstitucionals i falangistes han insultat al president del govern espanyol i han cridat per la "unitat nacional".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA