Política

Tornen els intel·lectuals de C's amb UPyD

Teresa Giménez Barbat, número 5 d'UPyD a les europees, és la primera del grup que va impulsar Ciutadans i ara fa el pas a les llistes de Rosa Díez. Espada farà costat dimarts a la candidata en una trobada a la Cova del Drac de Barcelona

Han passat prop de cinc anys des que un 2 de juny de 2004 el periodista Arcadi Espada va reunir a l'Hotel Barceló Sants per primera vegada l'embrió del que després seria el grup de quinze intel·lectuals que van impulsar Ciutadans amb el Manifest del Taxidermista un any després. Han canviat molt les coses: Ciutadans està en plena desintegració, el grup parlamentari acaba de saltar pels aires i cap dels 15 intel·lectuals que van signar aquell manifest, ni tan sols Francesc de Carreras i Félix Ovejero -els més afins a Albert Rivera-, donen suport ara al partit que van ajudar a crear. Alguns com Horacio Vázquez-Rial o Espada mateix fins i tot han despotricat de valent de Rivera darrerament per les seves estranyes aliances europees.

El primer pas cap a confiar en una nova etapa política, però, l'ha donat Teresa Giménez Barbat, l'escriptora i antropòloga que va tenir més possibilitats d'anar a les llistes de Ciutadans el 2006 i que ara ha acceptat anar de número 5 d'UPyD a les eleccions europees del 7 de juny.

Giménez Barbat, que després de la derrota de la llista alternativa a Rivera en el segon congrés del partit el 2007 va deixar C's amb Espada i Albert Boadella i en molt poc temps va passar a dirigir l'associació Ciutadans i a integrar-se a UPyD, s'havia distanciat del partit a Catalunya en els últims mesos per problemes interns i havia creat la plataforma Cultura 3.0. Però la relació fructífera amb els intel·lectuals catalans i espanyols que recolzen UPyD ha estat bàsica perquè acceptés anar a la llista.

L'estrena definitiva de Giménez Barbat en política es produirà demà dimarts a la Cova del Drac, on UPyD ha muntat una trobada amb ella i el número 10 de la llista, Fernando Iwasaki, escriptor peruà establert a Sevilla. A la trobada no hi faltarà Arcadi Espada. A new beginning?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona