Política

Domingo i Robles arraconen Rivera i es fan amb el control del Grup Mixt

Els diputats han decidit nomenar-se president i portaveu del grup. Ciutadans denuncia "pràctiques transfuguistes"

Ciutadans ha denunciat aquest divendres "les pràctiques transfuguistes" dels dos parlamentaris del Grup Mixt José Domingo i Antonio Robles, que han establert cessar el president i parlamentari de Ciutadans, Albert Rivera, com a portaveu i president del Grup Mixt.

Domingo i Robles han decidit nomenar-se president i portaveu del grup respectivament. Els dos diputats, que van anunciar que es donaven de baixa del partit, han enviat un escrit a la Mesa del Parlament amb aquesta petició. Domingo ha recalcat que la majoria del Grup Mixt està formada per dos diputats independents i per un altre de Ciutadans. "Volem deixar pales aquesta majoria en la direcció del grup", ha indicat.

C's ha mostrat el seu temor que Robles incompleixi la seva paraula de deixar l'acta de parlamentari i s'apoderi de l'escó. Per la seva banda, Domingo espera que Robles es replantegi la seva decisió de deixar la seva acta de parlamentari el mes de setembre "si fan una bona tasca".

Ciutadans ha criticat que els dos diputats "han declarat que ofereixen els seus càrrecs de parlamentaris a altres forces polítiques que no es van presentar a les eleccions, confirmant que són trànsfugues de ple dret".

Així mateix, la formació política ha criticat que Robles i Domingo "s'han negat a assumir les decisions de la militància del partit i han decidit fer servir la titularitat de l'acta de diputat en benefici propi i en contra dels interessos del partit i dels ciutadans als què representa".

Davant les acusacions de transfuguisme per part de Rivera, Domingo ha dit que continua al Grup Mixt, no s'ha canviat de grup i no contribuirà a canviar majories. "Aquests són els conceptes bàsics que integren el transfuguisme", ha explicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.