Política

Carretero proposa crear un nou partit per al 2010

POLÍTICA

Una candidatura d’ampli espectre que tingui com a columna vertebral la proclamació unilateral de la independència. Aquesta és la proposta de Joan Carretero, líder del sector crític d’Esquerra Reagrupament.Cat (RCat), que trenca el silenci en un article a l’AVUI –pàgina següent– en què obvia les sigles del seu partit i del qual es desprèn que vol intentar liderar la creació d’un nou partit basat en dos eixos: l’independentisme transversal i una oxigenació de l’activitat política.

L’exconseller de Governació, molt crític amb l’estratègia de la direcció d’Esquerra de pactar amb el PSC al govern de la Generalitat, ha seguit el procés postcongressual de la formació des de la distància. D’ençà de l’assemblea del juny passat, en què Joan Puigcercós va assumir la presidència del partit –per a la qual el mateix Carretero va presentar candidatura–, el líder de RCat no s’havia pronunciat públicament. La seva candidatura va obtenir aleshores el 27,6% del suport de la militància.

Quan Carod tot just acaba d’anunciar un pacte amb Puigcercós que resol el debat intern sobre el cap de cartell per a les pròximes eleccions –que tanca les ferides entre els dos sectors oficialistes–, Carretero planteja que es forgi una nova candidatura que respongui als plantejaments als quals, al seu parer, ha renunciat Esquerra.

Encara que des de Reagrupament no confirmen que el mateix Carretero tingui intenció de crear i liderar aquesta candidatura, no es descarta que en els pròxims mesos es doni de baixa com a militant d’Esquerra i que ho faci també el seu entorn. Aquesta aposta per recuperar “un referent electoral clar” per a l’independentisme es pot interpretar com una crida per sumar complicitats tant de la societat civil com d’altres partits sensibles al catalanisme.

En la ponència alternativa que va presentar a l’última conferència nacional d’Esquerra Republicana, Carretero ja parlava de bastir una candidatura transversal a les eleccions al Congrés. Aleshores preparava el terreny per intentar disputar a Puigcercós les regnes d’ERC. Ara, en canvi, les sigles no apareixen ni una sola vegada en tot l’article i les referències a la formació republicana són mínimes.

Crítiques al pacte
Pel que fa a la pipa de la pau firmada per Puigcercós i Carod, Reagrupament.Cat considera que Esquerra busca així “aferrar-se” al govern i mantenir l’statu quo i la presència dels republicans a l’executiu “passi el que passi”. A la seva pàgina web, el sector crític va comparar ahir l’acord amb l’orquestra del Titanic, “que va continuar tocant mentre el vaixell s’enfonsava”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona