Política

La direcció d'ERC expedienta Carretero i n'acorda la suspensió preventiva de militància

L'executiva considera que l'exconseller ha "perjudicat greument" la imatge del partit amb l'article publicat a l'AVUI, en què plantejava la necessitat d'organitzar per al 2010 una candidatura d'ampli espectre encaminada a declarar la independència des del Parlament

L'executiva nacional d'ERC ha aprovat aquest dilluns obrir un expedient disciplinari a Joan Carretero i suspendre'l de militància preventivament durant la instrucció de l'expedient i fins que es resolgui. La direcció ha pres aquesta decisió després que Carretero publiqués fa uns dies un article a l'AVUI on plantejava una candidatura independentista de cara al 2010, un fet que consideren que ha "perjudicat greument" la imatge del partit. A més, l'executiva també justifica la seva decisió pel fet que el líder de Reagrupament.cat declinés reunir-se amb el secretari general del partit, Joan Ridao, per donar explicacions sobre la seva proposta.

La direcció republicana, amb Joan Puigcercós al capdavant, considera que l'article publicat per Carretero i el seguiment que n'han fet tots els mitjans de comunicació, "coincidents en la idea que s'està preparant la gestació d'un nou partit polític al marge d'ERC", ha "perjudicat greument" la imatge del partit, "han generat confusió i alarma entre el conjunt de la militància i l'electorat", i "no afavoreix en absolut" la preparació de la campanya europea del 7 de juny.

L'acord que ha aprovat la direcció remarca que l'article 25 del reglament de la comissió de garanties del partit tipifica com a infracció greu "haver desprestigiat ERC amb la seva actuació pública, tant expressant opinions contràries a la ideologia d'ERC, com censurant explícitament la línia política bàsica adoptada pel congrés nacional o realitzant qualsevol acció de la qual resulti el desprestigi d'ERC, garantint tanmateix la llibertat d'expressió i la pluralitat de posicions polítiques".

A més, també recorden que el codi ètic del partit estableix que "la lleialtat a les posicions polítiques d'ERC ha de ser permanent. La discrepància ha de manifestar-se des de la lleialtat i s'ha de canalitzar democràticament. Cal saber fer ús de les discrepàncies sense perjudicar l'organització".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.