Política

Rubalcaba confia a solucionar la polèmica del padró de Vic en "les pròximes hores"

El ministre ha assegurat que s'"informarà" i "assessorarà" a través de l'advocacia de l'Estat però ha tornat a reiterar que Vic "ha d'empadronar"

El ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, encara no ha rebut de manera oficial l'informe jurídic de l'Ajuntament de Vic que planteja una bateria de preguntes al govern espanyol sobre el padró municipal.

El ministre ha assegurat que s'"informarà" i "assessorarà" a través de l'Advocacia de l'Estat, però ha tornat a reiterar que Vic "ha d'empadronar". Rubalcaba confia en el sentit comú de l'alcalde del municipi, que ja va avançar que si el govern espanyol li ordenava seguiria empadronant immigrants irregulars. Per aquest motiu, el ministre creu que la polèmica podria estar tancada en "les pròximes hores".

En una entrevista a Antena 3, Rubalcaba no ha volgut entrar al detall de les preguntes que ha remès el consistori de Vic al govern espanyol. Tot i que les havia vist, el ministre no les havia rebut de manera oficial.

El següent pas, segons ha explicat, és rebre l'assessorament de l'advocat de l'Estat per analitzar i respondre jurídicament els plantejaments de l'Ajuntament.

Aquest informe considera que el criteri que vol aplicar l'equip de govern de Vic de no empadronar sense papers "no pot ser titllat de cap de les maneres com a incorrecte o contrari a la llei".

Ara, un cop rebut aquest nou informe, només quedarà pendent que el govern espanyol enviï el dictamen que aquest mateix dilluns li ha sol·licitat el consistori osonenc. L'alcalde va admetre divendres, després de reunir-se amb entitats socials i col·lectius d'immigrants, que si la mesura no s'ajusta a llei es veuran forçats a retirar-la.

Rubalcaba ha tornat a reiterar que Vic "ha d'empadronar" i que com bé va dir l'alcalde de Vic, si ho ha de fer, ho farà. Per aquest motiu, Rubalcaba creu que la solució pot arribar "en les pròximes hores". La pregunta de fons és que si un immigrant irregular que viu en un poble té dret a empadronar-se, la resposta és clara: "sí". El ministre ha explicat que el fet d'empadronar immigrants sense papers té l'objectiu de conèixer "qui viu" en un municipi, com va recordar Mariano Rajoy quan era ministre.

"Amb el padró es reben diners", ha dit el ministre, "com més padró, més diners per atendre els veïns" i així proporcionar-los drets socials, "no val per a res més".

"El problema de fons són els drets socials", creu Rubalcaba, i la llei espanyola ho deixa molt clar, segons el seu parer, i és que tot i que sigui irregular persisteixen determinats drets com l'escolarització o la sanitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona