Política

Petites incidències en la constitució de 23 col·legis electorals de Catalunya

A Catalunya hi ha 8.223 meses electorals i 2.725 col·legis, ja oberts

La constitució de 23 col·legis electorals a Catalunya s'ha vist afectada avui per petites incidències, generalment per retards a causa de la falta de llistes amb el cens i per pintades.

Tot i així, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha afirmat que les eleccions europees han començat avui sense cap incidència remarcable.

Ha explicat que lapolicia de Girona ha actuat en tenir constància de l'absència del president i els vocals d'una taula del Centre Cívic Onyar, al barri de Vilarroja, que s'ha pogut constituir poc després. L'ha qualificat d'incident "anecdòtic" perquè la llei preveu altres mecanismes perquè es pugui constituir la taula, cosa que finalment s'ha produït.

Segons Rangel, "no hi ha hagut una especial situació d'incidències" des de l'obertura dels col·legis a les 9.00 hores. A Catalunya hi ha 8.223 meses electorals i 2.725 col·legis, ja oberts.

A més del cas de Girona, diversos col·legis de Barcelona han endarrerit la seva obertura per falta del cens d'electors: el CEIP Poeta Foix; Escola SIL; Institut Guineueta; IES Valldemosa; Escola Aiguamarina; CEP Oriol Martorell; CEIP Sant Jordi; CEIP Tibidabo; IES Roger de Flor; IES Francesc Flos i Calcat; Centre Civic Les Basses. En tres col·legis més s'ha endarrerit l'obertura per absència d'algun membre de la taula, i en set més per pintades, que han estat esborrades, han informat els Mossos d'Esquadra.

Alhora, abans de la constitució del col·legi La Torre de Fontauvella ha faltat cobertura de telefonia mòbil, que ha coincidit que el telèfon fix no funcionava. El col·legi electoral de Sant Miquel de Fluvià (Girona), que s'havia de constituir a l'Ajuntament, finalment s'ha ubicat al centre cívic per obres al consistori.

El delegat del govern espanyol ha confiat que durant la jornada hi hagi una "absoluta normalitat", tal com "ha estat la tònica" de la primera hora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori per tots els dispositius a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona