Política

Montilla acusa CiU de considerar-lo un "okupa" i Mas l'avisa que té "peus de fang"

Política

El portaveu del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, considera que "la crisi" per la sortida de Puigcercós i la seva substitució per Jordi Ausàs "agreuja" la "feblesa" del govern tripartit i "la poca autoritat" del president, José Montilla. Per Pujol, Montilla "viu acorralat per la feblesa dels seus socis de govern". Montilla ha tornat a assegurar que el compromís de les forces que integren el govern tripartit segueix "inalterable" i "més cohesionat que la Casa Gran del Catalanisme" d'Artur Mas.
Montilla ha acusat CiU de considerar-lo un "okupa" en el govern, mentre que Mas ha avisat el líder del PSC de tenir els "peus de fang". "Vostès parlen de govern en crisi i segurament la crisi la tenen vostès", ha etzibat Montilla a Mas, del qual creu que pensa del govern "que som uns okupes i que vostès són els propietaris del país", i per això "volen que en siguem desallotjats com més aviat millor".

Durant la compareixença de José Montilla a la comissió d'Afers Institucionals per informar als grups parlamentaris sobre la marxa de Puigcercós i el relleu d'Ausàs, el president de la Generalitat també ha assegurat que no hi haurà eleccions anticipades.

Davant les crítiques de CiU per la "crisi" interna del govern tripartit, Montilla ha recordat a Artur Mas les seves crisis amb Duran. El líder de CiU, però, li ha respost que ell i Duran havien fet campanya junts, mentre que Montilla "no pot dir el mateix" respecte al president Maragall, que durant la campanya –ha recordat Mas– "s'ha dedicat a demanar el vot en blanc".

Govern paralitzat
Artur Mas, que també ha intervingut durant la comissió, ha assegurat que el país i el govern estan "paralitzats" per la crisi generada per ERC i ha preguntat a Montilla si s'ha plantejat que la celebració del congrés d'ERC del pròxim mes de juny, en què es parlarà de qüestions importants com l'Estatut, "pot condicionar" el desenvolupament de polítiques del govern tripartit. Montilla li ha respost que de "paràlisi, res" perquè els projectes del govern tripartit "s'estan desenvolupant a un ritme adequat".

Per la seva banda, el president del PP a Catalunya, Daniel Sirera, ha assegurat en referència a les paraules de Mas que el que "paralitza" el país no és el congrés d'ERC sinó "la mateixa ERC".

No hi ha crisi, segons Montilla
Montilla ha reiterat durant la seva compareixença al Parlament que la crisi d'ERC "no altera el compromís del govern d'Entesa", que "segueix inalterable, així com també el full de ruta" del tripartit. La substitució de Puigcercós al capdavant de Governació, ha assegurat, "no té més causes ni més conseqüències" que les que ja es coneixen.

També ha defensat la decisió de posar Ausàs al capdavant de Governació perquè té "el perfil necessari i l'experiència i l'entusiasme" que es necessita per ocupar el càrrec i desenvolupar els projectes plantejats, com la llei electoral i la llei de governs locals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
memòria històrica

Identifiquen mig miler més de brigadistes desapareguts durant la Guerra Civil

barcelona
estat espanyol

La Fiscalia Europea investiga la denúncia a Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ambaixador palestí diu que el reconeixement arriba en “el moment propici”

Barcelona
política

Bolaños dona la cara pels jutges en l’aplicació de l’amnistia

madrid
guerra a europa

Putin avisa Europa de conseqüències si s'usen armes de l'OTAN contra Rússia

barcelona
tribunals

Rebutgen la querella contra la mesa del Congrés per la llei d’amnistia

barcelona
estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona
Guerra a Gaza

Irlanda afirma que Europa pot fer “molt més” per aconseguir un alto el foc

Barcelona