Política

El PSC anuncia una executiva extraordinària per suspendre els tres socialistes implicats

La direcció es reunirà dilluns per instar les dimissions de Muñoz i Dobarco dels seus càrrecs electes i per suspendre'ls de militància. El gerent de Serveis de Santa Coloma, Pascual Vela, també té carnet del PSC i també serà suspès

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, va posar la cara en l'anunci de dimarts i ara es mostra disposat a fer efectives les decisions que va prometre poques hores després de saber-se que la Guàrdia Civil escorcollava l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Malgrat la divisió d'opinions que hi pugui haver ara mateix al carrer Nicaragua, a la seu del PSC, el partit ha emès un comunicat oficial aquest divendres a la nit, mitja hora escassa després de conèixer-se la decisió de Baltasar Garzón d'enviar a la presó l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, i el regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco, a més d'imposar una fiança de 25.000 euros al director gerent de Serveis, Pascual Vela.

El text, molt breu, diu, íntegrament: "Conegudes les decisions del jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón que afecten els militants socialistes Bartomeu Muñoz Calvet, Manuel Dobarco Touriño i Pasqual Vela Lascuevas, s’ha convocat amb caràcter extraordinari el proper dilluns 2 de novembre, a les 12 hores del migdia, la reunió de la comissió executiva del PSC per tal de prendre formalment les mesures anunciades en la declaració del PSC de dimarts 27 d’octubre".

En la declaració s'anunciava que els militants socialistes contra els quals prengués mesures el jutge serien suspesos de militància i se'ls faria abandonar els seus càrrecs electes. A més, però, Zaragoza va anunciar que es desactivarien les juntes de l'agrupació local del PSC a Santa Coloma i de la federació del partit al Barcelonès, totes dues controlades per Bartomeu Muñoz. El secretari d'organització vol nomenar dues gestores i, fins que siguin nomenades, que tant l'agrupació local com la federació comarcal quedin sota el control de Nicaragua.

Tot i que Zaragoza té un càrrec fonamental i molt poder al PSC, a l'executiva, i com a vicepresidenta del partit, hi ha Manuela de Madre, exalcaldessa de Santa Coloma, que també farà valdre el seu punt de vista en la reorganització de la formació en el seu territori. Una de les batalles serà per decidir el nou alcalde de Santa Coloma. Un dels candidats és el marit de De Madre, tinent d'alcalde del municipi i president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.