Política

El PSC farà plegar l'alcalde de Santa Coloma i la resta de socialistes implicats en el cas de corrupció

El secretari d'organització, José Zaragoza, assegura que la decisió s'executarà "immediatament" quan es confirmi que hi ha "mesures judicials" contra els implicats

El PSC farà plegar l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i tots els càrrecs electes i membres del partit en el moment en què es confirmi que hi ha mesures judicials contra ells. Aquesta mesura es pot executar, per tant, en les pròximes hores. És el que ha donat a entendre el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, aquest dimarts al migdia, en una conferència de premsa retransmesa en directe per Catalunya Informació poques hores després que es conegués l'operació ordenada per Baltasar Garzón.

"Si es confirma que l'autoritat judicial pren mesures" contra els imputats i quan es confirmi, ni abans ni després. Aquestes són les condicions que ha posat Zaragoza per executar les decisions del PSC, preses, segons ell, quan només disposa de les confuses informacions periodístiques "que té tothom". Zaragoza ha recordat que es manté "el màxim respecte a la presumpció d'innocència" i, a preguntes dels periodistes –que li han demanat en quin estadi de les actuacions judicials es considerarà que és el moment d'actuar–, ha repetit que esperen que "es confirmi" que hi ha "mesures judicials".

Quan se li ha plantejat si no considera la detenció una mesura judicial, ha respost que no està confirmat que Muñoz estigui detingut. "No sabem què passa exactament. Sabem que se l'han endut, però no sabem si com a detingut o per declarar com a testimoni", ha matisat.

Tanmateix, el PSC sí que ha volgut llançar un missatge de fermesa "en defensa dels interessos dels ciutadans i de les institucions". El secretari d'organització ha advertit que "els fets, si es confirmen, són d'una gravetat màxima" i que no són admissibles per al PSC.

Antoni Fogué, possible substitut
Un cop estiguin convençuts que han d'actuar, el partit demanarà la renúncia com a regidors als càrrecs electes implicats –Muñoz i diversos dels seus regidors– i els suspendrà de militància. A més, es proposarà al ple de Santa Coloma de Gramenet "l'elecció immediata d'un nou alcalde", i es nomenaran comissions gestores per a l'agrupació local del PSC a Santa Coloma i de la federació dels socialistes al Barcelonès. "Mentre no es creïn aquestes comissions, quedaran sota el govern de la secretaria d'organització del PSC", ha puntualitzat Zaragoza.

El substitut més probable de Muñoz com a alcalde de Santa Coloma és el tinent d'alcalde Antoni Fogué, president de la Diputació i marit de l'exalcaldessa i vicepresidenta del PSC Manuela de Madre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Les tropes ucraïneses es retiren de diverses posicions a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona
nova caledònia

Dos morts en les protestes contra l’ampliació del cens electoral a Nouméa

barcelona
política

L’Organització de Nacions No Representades condemna la persecució a l’independentisme

barcelona
Política

Illa veu la victòria del 12-M com un “gran pas” cap a una Catalunya “sense bàndols”

barcelona
política

Tardà vol que ERC faciliti la investidura d’Illa però Elena diu que ara no és l’escenari

barcelona

El cor de les rutes migratòries

Barcelona

La potència absent a l’Amèrica Llatina

Buenos Aires