Política

Singla i Casamitjana: dos constructors habituals de l'àrea metropolitana

El president de Proinosa i el d'Espais són els dos empresaris detinguts en l'operació Pretòria

El president de l'empresa immobiliària Proinosa, Josep Singla, i el de la constructora Espais, Lluís Casamitjana, són els dos empresaris detinguts aquest dimarts en el marc de la operació Pretòria contra la corrupció urbanística dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

Als dos empresaris els imputen delictes de suborn, tràfic d'influències i blanqueig de diners, com a la resta d'implicats, entre els quals destaquen l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i Lluís Prenafeta i Macià Alavedra.

Josep Singla és vicepresident primer del Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona, membre de la junta directiva de la Cambra Oficial de Contractistes d'Obres de Catalunya (CCOC) i integrant del consell administratiu de l'empresa mixta Gestora de Runes.

Proinosa, l'empresa que Singla presideix, ha treballat des de la seva fundació, el 1974, en obres industrials i obres civils per a diversos ajuntaments, com ara els de Barcelona, Sant Boi Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, on ha estat relacionada amb una vintena de treballs en els últims cinc anys.

La companyia va obtenir un benefici de més de sis milions d'euros el 2008, una xifra que va representar un increment de la seva facturació un 14%, fins a 210 milions d'euros. La cartera de negoci de la companyia ha pujat a 330 milions i enguany preveia entrar al mercat d'Eslovàquia i explorar possibilitats a Líbia i Algèria.

Lluís Casamitjana és al capdavant d'Espais. Nascuda el 1922 com a empresa constructora familiar i constituïda a inicis dels anys vuitanta com a Espais Promocions Immobiliàries, la companyia aglutina totes les societats del grup. Espais opera en el sector residencial de venda i lloguer i també en el comercial, i destaca la seva activitat a Barcelona i l'àrea metropolitana, tot i que també treballa a Tarragona, Lleida, i altres capitals de l'Estat espanyol. També opera a França, Bèlgica, Polònia, Rússia i els Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.