Política

CDC carrega el pes del cas Pretòria al PSC perquè Alavedra i Prenafeta "fa anys que no tenen cap càrrec"

Felip Puig demana "presumpció d'innocència per a tothom" però recorda a Montilla que hauria d'haver estat atent "al que passa a casa seva"

Lluís Prenafeta i Macià Alavedra no seran suspesos de militància per CDC, almenys de moment. Ho ha anunciat aquest dimarts a la tarda el secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, Felip Puig, que ha insistit que els dos convergents imputats en la trama de corrupció urbanística "fa molts anys que no tenen cap càrrec electe ni orgànic" al partit.

Pels dirigents de Convergència, hi ha una gran distància entre la seva situació i el tràngol en què es troba el PSC, que ha de veure com un dels alcaldes de l'àrea metropolitana de Barcelona, "en un dels principals ajuntaments de Catalunya", està implicat en un cas d'irregularitats.

D'entrada, Puig ha demanat "presumpció d'innocència per a tothom sense distincions i celeritat en les investigacions". També ha insistit que "en les últimes setmanes s'han fet judicis paral·lels" i que no s'ha respectat "la presumpció d'innocència", un defecte del qual ha acusat el PSC: en el cas del Palau de la Música i els convenis amb la fundació Trias Fargas i també en els casos que afecten el PP. Puig ha assegurat que "Convergència no farà el mateix". Seguidament ha llançat un advertiment al president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, que "en el seu afany per perjudicar el PP ha oblidat fer una mirada introspectiva i mirar el que passa a casa seva".

En la seva demanda reiterada de respectar la presumpció la innocència, Puig ha confessat que l'ha sorprès la celeritat del PSC en anunciar que faran plegar Muñoz. "És sorprenent i contradictori que, alhora que es demana presumpció d'innocència, s'anunciï ja mesures disciplinàries, si és que realment no saben res més", ha dit. L'única explicació que hi troba és que "Muñoz és un dels principals suports de [José] Zaragoza", secretari d'organització del PSC, i president de la federació del partit al Barcelonès.

No saben res d'Alavedra i Prenafeta
La petició de presumpció d'innocència de CDC és "per a tothom, però sobretot per a persones que fa molts anys que no tenen cap càrrec". "Prenafeta fa més de 19 anys que va deixar de ser secretari general de Presidència i Alavedra en fa més de 12 que va deixar de ser conseller", ha repassat Puig. Al partit, Alavedra va deixar l'executiva "fa nou anys" i "Prenafeta no hi ha sigut mai".

Per tant, en aquest marc de desvinculació orgànica dels dos imputats respecte el partit,  Puig assegura que al carrer Còrsega no tenen "cap coneixement de la possible relació de les seves activitats amb Santa Coloma de Gramenet". "En tot cas són activitats privades, i el nostre partit no demana explicacions constants d'activitats privades de persones que fa tants anys que no tenen cap càrrec electe ni orgànic", ha sentenciat.

Durant la compareixença de premsa, retransmesa per televisió, ha sorgit la pregunta sobre una altra fundació: Catalunya Oberta, de la qual és vicepresident Prenafeta i del patronat de la qual també forma part Alavedra. Les finances d'aquesta entitat poden caure ara sota la lupa de la justícia, o almenys aquest ha estat el sentit de la pregunta adreçada a Felip Puig. El dirigent convergent ha respost de seguida que "no hi cap vinculació entre CDC i Catalunya Oberta, a diferència del que sí passa amb la Trias Fargas". Dit això, ha assegurat que el partit "respecta aquesta fundació, de la qual en són membres molts militants de CDC". "De tota manera, no hi ha cap sospita sobre aquesta entitat", ha advertit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
europa central

Ferit a trets el primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses es retiren de diverses posicions a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona
nova caledònia

Tres morts en les protestes contra l’ampliació del cens electoral a Nouméa

barcelona
política

L’Organització de Nacions No Representades condemna la persecució a l’independentisme

barcelona
Política

Illa veu la victòria del 12-M com un “gran pas” cap a una Catalunya “sense bàndols”

barcelona
política

Tardà vol que ERC faciliti la investidura d’Illa però Elena diu que ara no és l’escenari

barcelona

El cor de les rutes migratòries

Barcelona