Dimiteix la direcció local de CDC a Salou i diversos militants deixaran el partit

Ho fan en protesta pel pacte de la direcció nacional amb FUPS que va fer possible la moció de censura de dimarts

La dimissió de Carme Orts (que comporta el cessament de tot el comitè local) no serà sols del seu càrrec dins del partit, sinó que també entregarà el seu carnet de militant, igual que també ho farà el cap de llista de CiU en les darreres eleccions, Salvador Pellicé, tal com ja va avançar aquest diari la setmana passada. Les baixes a CDC de Salou, però, no es limitaran a això, ja que la mateixa Orts va confirmar ahir a aquest diari que una part dels membres de l'actual comitè local també es donaran de baixa, igual que altres militants. «Ho podríem haver fet la setmana passada davant de Felip Puig, però hem decidit fer les coses bé», va detallar Orts, que no va voler donar una xifra exacta dels militants de CDC que abandonaran el partit en els pròxims dies. «Diverses persones m'han anunciat que ho faran, però encara no s'ha fet formalment», va argumentar. Dilluns que ve la direcció local ha convocat una reunió informativa amb aquells membres del partit que els han mostrat suport per exposar els motius de la seva decisió.

Les dimissions es produeixen després que el comitè local s'hagi oposat públicament al pacte a què han arribat la direcció nacional de CDC i FUPS, i que s'ha concretat en el suport del regidor Marc Montagut a la moció de censura de dimarts passat. «Ha estat un cacicat, ja que no han tingut en compte la nostra opinió per a res», es va lamentar Orts. La direcció local ha expressat el seu suport al cap de llista, que, igual que Unió Democràtica de Catalunya (UDC), va votar en contra del canvi de govern.

Incògnita a les sigles

Al consistori, mentrestant, continua la guerra de sigles per definir a qui representen els tres regidors de CiU, dels quals tan sols Montagut ha entrat al nou govern liderat per Pere Granados. Mentre que Antoni Banyeres (PSC), alcalde fins dimarts passat, va signar un decret dilluns que situava Montagut com a no adscrit, ara fonts jurídiques del consistori situen aquesta decisió fora de la legalitat i la consideren invàlida. Banyeres, però, va negar ahir a aquest diari que rebés cap informe negatiu respecte a aquesta decisió. «Pellicé i la regidora d'UDC, Martina Fourrier, ho van sol·licitar, i calia normalitzar la situació del grup», va puntualitzar ahir l'exalcalde. Tot i aquesta decisió, continua la incògnita sobre com quedaran definides definitivament les sigles, ja que els càrrecs directius de la federació de CiU estan tractant aquests dies quin dels dos bàndols oberts es queda finalment el títol del grup. Una discussió que podria acabar afavorint Montagut, que té el suport dels homes forts dins de la federació, per la qual cosa Pellicé i Fourrier passarien a no adscrits. El president de CDC al Camp, Quim Nin, assenyalava ahir que la posició de Pellicé com a portaveu de CiU queda debilitada després que hagi decidit abandonar la militància convergent. La direcció local del partit, però, assegura que fonts jurídiques consultades els han garantit el dret de Pellicé i Fourrier a mantenir les sigles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.